Política Estat espanyol

CATALUNYA PROTESTES

"Ni un pas enrere", el crit d’una joventut que es resisteix a la tornada al ’procesisme’

"Ni un pas enrere", el crit de la joventut contra la repressió de Buch i Marlaska a Via Laietana després de la manifestació de l'ANC i Òmnium secundada pel Govern i els partits sobiranistes. La policia nacional i els mossos han tornar a carregar.

dissabte 26 d’octubre de 2019| edició del dia

Les manifestacions contra la sentència s’han estès aquestes últimes setmanes contra la repressió brutal i la violència policial. Des del 14 d’octubre la repressió té un saldo de més de 600 ferits, 4 persones amb ulls mutilats, 31 nous presos i preses polítiques, que se sumen als 9 del Suprem i als 7 membres dels CDR detinguts el passat 23 de setembre.

Després de la manifestació de la tarda del carrer Marina, -secundada pels partits independentistes del Govern, el president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, i el president del Parlament, Roger Torrent, a més d’altres consellers del Gabinet- milers de joves s’han manifestat a la Via Laietana per denunciar la repressió policial i a les forces repressives, tant dels Mossos com la Policia Nacional.

No obstant, a la manifestació de Marina hi ha hagut un bloc crític amb una pancarta que deia "Tombem el Règim", format per l’esquerra independentista, els CDR, els sindicats alternatius i d’esquerra i la "Plataforma 3-O". Aquestes organitzacions vénen denunciant que tant el Govern com tots els partits sobiranistes han demostrat estar al capdavant de la repressió contra la joventut i contra totes les manifestacions.

L’objectiu de la convocatòria de Via Laietana era "retornar les pilotes" a la policia, tirant tot tipus de pilotes en forma simbòlica. Però més enllà de la performance, volien expressar el seu rebuig a l’intent de tornada al model de manifestacions "procesistes", amb un horari de començament i final programats i controlades, com un mer exercici d’ocupació simbòlica de l’espai públic, que quan els parlaments acaben "s’envia a tothom a casa". Els joves i també molts adults, han decidit continuar la manifestació.

La crida a la destitució de Buch i la dissolució de la BRIMO és un crit a les manifestacions de part d’àmplies franges de la joventut i sectors populars, sindicats alternatius i moviments socials. Sectors que viuen sofrint la repressió i violència policial des de sempre, per fer vagues, protestar, manifestar-se o simplement per ser migrant com passa amb els "manters".

Una reacció també contra els partits com ERC, que han denunciat “la violència” dels manifestants, pel qual Rufián va ser esbroncat al crit de “botifler” en la manifestació contra la repressió del passat dissabte. D’igual manera Barcelona en Comú, que ni tant sols s’ha pronunciat contra la repressió del Govern, ni ha participat de la manifestació.

La manifestació de Via Laietana ha acabay novament amb càrregues de la Policia Nacional i dels Mossos d’Esquadra. Una repressió clarament adreçada pel Govern català, en resposta a la reacció i brega de la joventut contra la direcció procesista.

És urgent desenvolupar assemblees contra la repressió a tots els centres d’estudi, de treball i barris, que triïn representants i es coordinin a nivell local, comarcal i de tota Catalunya. I continuar així amb la mobilització, independent d’ERC i JxCat, que com hem vist aquests dies estan dirigint la repressió dels Mossos contra els manifestants, per l’amnistia i els drets democràtics del poble català.
temes relacionats

Repressió a Catalunya   /    Política Estat espanyol   /    Repressió   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar