×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

No a l’intent d’il·legalització de Izquierda Castellana per part del Govern central

El Ministeri de l'Interior vol fer desaparèixer Izquierda Castellana com a organització política legal. El ministeri, a través de l'Advocacia de l'Estat, ha interposat en l'Audiència Nacional una resolució en la qual s'insta a l'“extinció” d'aquesta organització al·legant que els seus estatuts no s'ajusten als canvis introduïts per la reforma legislativa de control de l'activitat econòmico-financera dels partits polítics.

Facebook Twitter

Això és una maniobra administrativa per a tractar de revocar l’estatus d’organització legal a Izquierda Castellana, la qual no percep cap mena de subvenció econòmica tal com assenyalen en un recent comunicat, en el qual denuncien les motivacions polítiques que estan darrere d’aquest intent d’extinció.

No és la primera vegada que aquesta organització sofreix la persecució per part del Règim monàrquic. Ja l’any 2008 va haver-hi un intent d’il·legalització que va acabar arxivat i dos dels seus referents, Luís Ocampo i Doris Benegas, van ser imputats després de la repressió policial deslligada en el transcurs d’una mobilització convocada l’any 2014 per la Coordinadora 25S.

Aquest nou atac a Izquierda Castellana es produeix en un marc de prohibició de mobilitzacions, gestió policial de la pandèmia i increment de la repressió policial i judicial per part del govern PSOE-UP a activistes i organitzacions de l’esquerra social i anticapitalista.

Des del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores (CRT) ens sumem a la campanya de solidaritat amb Izquierda Castellana, repudiem aquest intent d’il·legalització per part del Ministeri de l’Interior i exigim que es mantingui el seu estatus d’organització legal.

És necessari construir el mes ampli front únic en defensa de les llibertats democràtiques i contra la repressió d’aquest Govern autodenominat “progressista” i el Règim monàrquic. Si toquen a una ens toquen a totes!


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”