×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!

Amb l'excusa d'acabar amb la temporalitat, la Llei Iceta busca reduir costos de l'administració pública retallant en despeses de personal. Aquests 25 de maig i 2 i 9 de juny sortim també als carrers en defensa de la fixesa per a totes les interines.

Mara Bihotz

dilluns 23 de maig de 2022
Facebook Twitter

La temporalitat s’ha convertit en un problema per a les treballadores i treballadors de l’Estat espanyol, qüestió que fa que a la precarietat que ja pateixen, s’hi afegeixi la falta d’estabilitat. I és que tot i que fa ja 23 anys que es va posar límit a l’abús de temporalitat arran d’una directriu europea, el Govern espanyol fa anys que incompleix aquesta ordenança.

No obstant, davant la qüestió de la temporalitat generada en sectors com l’educació i la sanitat, la solució que ha trobat el govern ha estat la Llei 20/2021, o Icetazo, que pretén posar fi a l’abús de la temporalitat fent fora de la seva feina a milers de persones. La Llei Iceta contempla que la solució és l’estabilització de les places en abús de temporalitat, però en cap moment té en compte o pretén estabilitzar la situació de les interines; que després d’anys treballant en una situació de precarietat absoluta viuen amb la por de veure’s al carrer gràcies al “Govern més progressista i d’esquerres de la història”, que amb l’excusa d’acabar amb la temporalitat realment busca reduir costos de l’administració pública reduint despeses de personal.

Queda bastant clar que l’Icetazo tracta a les interines com a números que han de reduir, i no ho farà buscant la ’fixesa’, sinó mitjançant acomiadaments i subcontractació en un número molt de treballadores.

Aquest és el cas del bidell de l’escola Folch i Torres d’Esplugues, entre tants d’altres, que va ser acomiadat després de 17 anys treballant en situació de temporalitat a causa dels processos d’estabilització de places.

Això no només va crear una gran polèmica entre les famílies dels estudiants, que van iniciar una recollida de signatures per presentar a l’Ajuntament i lluitar perquè aquest pogués mantenir la seva plaça, sinó per també deixar clar que, tant al govern del PSOE i Unidas Podemos, com el govern de la Generalitat d’ERC i Junts, no els importa la facultat o l’experiència d’una treballadora a l’hora de fer la seva feina.

Després de 17 anys treballant, unes oposicions no haurien de determinar si una persona és apta o no per fer el seu treball.

Et pot interessar: "L’ERO de treballadores púbiques més important que s’ha fet mai"

En aquest sentit, la lluita per acabar amb la temporalitat i per la fixesa de tots els interins està estretament lligada a la lluita per la defensa de l’educació pública, en contra de les retallades i pels drets de tot el personal educatiu, docent i no docent, així com també les imposicions del departament d’Ensenyament que dirigeix Josep González Cambray o l’atac a la immersió lingüística catalana.

És per això i molt més, que els dies 25 de maig i 2 i 9 de juny fem un crida per tornar a sortir als carrers de la mà de les docents i les interines. Hem de mantenir-nos fermes contra les imposicions de Cambray i la Llei Iceta, perquè lluny d’aquells que fan les lleis sense haver trepitjat una escola en anys, les aules han de ser de les docents i les estudiants.

També pots llegir: El professorat que posa en escac a Cambray


Facebook Twitter

Mara Bihotz

Estudiant de batxillerat

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones