Catalunya

REPRESSIÓ CATALUNYA

Nombroses concentracions per la llibertat de les detingudes a Catalunya

Més de 35 ciutats catalanes es van concentrar enfront dels ajuntaments demanant la llibertat dels detinguts i detingudes. Milers de persones es van manifestar a Sabadell, on s'han detingut a quatre persones.

dilluns 23 de setembre de 2019| edici� del dia

Des d’aquest matí, el moviment independentista i els moviments socials, han convocat diverses concentracions per a aquesta tarda sota el lema “no tenim por” en solidaritat amb les 9 detingudes després de l’operatiu que s’ha dut a terme des de les 5 de la matinada per part de la guàrdia civil per ordre de l’Audiència Nacional.

Et pot interessar: Audiència Nacional ordena detencions a activistes del moviment independentista

Entre les persones detingudes, tres eren dels Lledoners, quatre de Sabadell, una de Mollet, una de Cerdanyola, una de Santa Perpètua, una altra de Sant Pere de Torelló i una de Sant Fost. Dues han estat posades en llibertat a la tarda.

La resta de detinguts i detingudes, acusats de presumptes accions de terrorisme, rebel·lió i sedició, de moment romandran incomunicats a disposició judicial de l’Audiència Nacional a Madrid.

A poques setmanes que el Tribunal Suprem espanyol hagi d’anunciar la sentència contra els membres del Govern i líders del moviment independentista, el Règim i el Govern central desfermen aquesta nova escalada repressiva.

No obstant això, la resposta ha estat important en més de 35 ciutats catalanes, principalment a Sabadell on s’han concentrat més de tres mil persones. Les portes dels ajuntaments i places principals han sigut punts de concentracions en ciutats com Cerdanyola del Vallès, Mollet del Vallès, La Garriga, Ripoll, Badalona, La Selva del Camp, Santa Coloma de Gramenet, Lleida, Vic, Manresa, Sant Cugat, Valls, Esparreguera, Banyoles, Santa Perpètua de Mogoda, Igualada, Girona, Sant Celoni, Vilanova i la Geltrú, Cardedeu, Begues, Castelldefels, Puigcerdà, Mataró, Molins de Rei, Palafrugell, Reus, Blanes, Malgrat de Mar, el Centri Penitenciari Puig dels Basses, Tortosa i Sant Fost de Campsentelles, entre altres. Per a demà dimarts hi ha previstes més concentracions en altres punts de Catalunya.
Comentaris

Comentar