Catalunya

#LLEIARAGONÈS

Nova concentració a Barcelona contra la #LleiAragonès

Més d'un centenar de persones de diferents col·lectius socials, organitzacions polítiques d'esquerra i sindicats, han participat aquest dimecres a la tarda a la concentració convocada per la plataforma "Aturem la Llei Aragonès".

Joe Molina

Trabajador despedido de Panrico, Barcelona | @joemolina57

dimecres 25 de setembre de 2019| edici� del dia

Aquest dimecres centenars de persones s’han concentrat enfront de les portes del Parlament a Barcelona per a denunciar la #LleiAragonès, nom pres del seu impulsor, Pere Aragonés.

El vicepresident del Govern i membre d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) vol a través d’aquesta llei obrir les portes de la privatització dels serveis públics. Uns serveis públics ja de per si deteriorats de forma dràstica especialment a partir del 2012 i de les polítiques impulsades per Artur Mas i l’antic Govern de Convergència.

Enfront d’aquesta política privatitzadora, més de 50 col·lectius laborals, sindicals i polítics han creat la plataforma "Aturem la #LleiAragonès". La plataforma ha convocat davant el Parlament la seva segona concentració en una setmana, contra l’aplicació d’aquesta Llei, després de la realitzada la setmana passada en plaça Sant Jaume.

Novament s’ha tornat a denunciar que amb l’aplicació d’aquesta llei la precarització dels serveis socials serà encara major, a més de la precarietat que suposarà per als treballadors i treballadores d’aquests sectors.

Com estem denunciant, si la Llei Aragonès tira endavant serà l’oportunitat per a fons voltors i grans corporacions de ficar les seves mans en els nostres serveis públics bàsics.

També Vidal Aragonés, diputat de la CUP al Parlament de Catalunya, ha denunciat la llei assegurant que "no es garanteixen els drets dels treballadors" i que només busca "mantenir la gestió privada d’aquests serveis".

D’altra banda, Josep Bel, del sindicat Co.Bas, ha assenyalat que la política impulsada per Aragonès tan sols busca "impulsar el negoci privat" i que no queda un altre camí que "oposar-se per a fer front al neoliberalisme".

Les concentracions continuaran en les pròximes dates, tant a Barcelona com en altres poblacions catalanes, com Terrassa, on ja hi ha convocada una concentració aquest pròxim dissabte 28 de setembre.
temes relacionats

Precarietat laboral   /    Catalunya   /    Mobilitzacions   /    Lluita de classes   /    Privatitzacions   /    Catalunya

Comentaris

Comentar