×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

OkDiario s’infiltra en una assemblea de l’agrupació Contracorriente en la Universitat Complutense

"OKDIARIO se infiltra en una asamblea estudiantil de la organización ’Contracorriente’". Amb aquest títol el diari d'Eduardo Inda publica un recent article en el seu mitjà després d'haver infiltrat a una de les seves periodistes en una assemblea estudiantil de les agrupacions Contracorriente i Pan y Rosas en la Universitat Complutense de Madrid.

EsquerraDiari.cat

dissabte 11 de febrer de 2023
Facebook Twitter

“OKDiario reconeix orgullós que ha recorregut a mètodes d’infiltració en l’assemblea estudiantil de la nostra organització, ocultant que hi havia una periodista present que es va fer passar per estudiant i va gravar a les i els participants sense el seu consentiment, per després reproduir frases tretes de context i bastes invencions. De fet, aquesta ‘periodista’ és qui signa l’article”, denúncia un comunicat de Contracorriente.

L’article està signat per la periodista Paula Baena, qui es va infiltrar en l’assemblea de Contracorriente per produir aquesta nova peça de fake news del diari dirigit per Eduardo Inda.

Aquest col·lectiu, al costat de l’agrupació feminista Pan y Rosas, van ser uns dels organitzadors al costat de sanitaris i pensionistes de l’acte de rebuig al nomenament de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, com a “alumna il·lustre” el passat 24 de gener en la Universitat Complutense.

“Els mitjans afins a l’extrema dreta i al PP ens tenen acostumats a aquesta mena d’operacions de premsa bruta, amb l’objectiu de difondre faules i ‘fake news’. Busquen criminalitzar a les organitzacions juvenils i socials, usant els mateixos mètodes que els infiltrats policials”, prossegueix el comunicat. “Aquesta vegada s’han infiltrat en una assemblea que vam convocar públicament Contracorriente i Pan y Rosas per denunciar la política d’Ayuso, liquidadora de la sanitat de la Comunitat de Madrid, i que proposava organitzar la solidaritat dels estudiants de la complutense amb les treballadores sanitàries en vaga, fent una crida a la manifestació unitària del 12 de febrer”.

Les agrupacions repudien “aquests mètodes d’infiltració que no tenen res a veure amb l’ofici periodístic, sinó amb els mètodes típics d’espionatge de les clavegueres de l’Estat amb les quals OKDiario col·labora com a modus operandi” i el “confusionisme intencionat i les mentides amb les quals volen donar suport a la campanya electoral d’Ayuso”.

Les agrupacions defensen la convocatòria de la manifestació contra Ayuso perquè “és la gran liquidadora de la sanitat pública madrilenya, responsable també de les retallades en les universitats públiques madrilenyes, mentre desvia diners públics a l’educació privada” i asseguren que sempre han estat “en primera línia per enfrontar les polítiques de la dreta i l’extrema dreta, per això ens tenen en el punt de mira els mitjans al seu servei”.

Enfront de les acusacions d’OKDiario que volen desenvolupar la “combativitat als carrers” contra Ayuso, les agrupacions defensen que “és cert, i no es tracta de cap pla ‘secret’”. “Volem desenvolupar un gran moviment als carrers contra l’extrema dreta racista i misògina, l’extrema dreta que ataca a les persones migrants i als moviments socials”, sostenen. Però, asseguren, també que contra “aquest govern que augmenta el pressupost militar, defensa la llei d’estrangeria, que construeix nous CIE i manté una política assassina a les fronteres.”

“El que OKDiario no diu és que també som els qui enfrontem al Govern del PSOE i Unidas Podemos”, reafirmen en el comunicat. “Un govern que és també responsable de l’estat deplorable de la sanitat pública, no sols per la política que tenen en altres comunitats autònomes, sinó perquè no han pres ni una sola mesura per revertir les privatitzacions i els grans negociats de les clíniques privades”. Per això, asseguren, “fem una crida a mobilitzar-nos contra Ayuso, però també contra el govern ‘progressista’” per desenvolupar “la lluita als carrers, la coordinació de totes les lluites, i la unitat del moviment estudiantil al costat de les treballadores i treballadors”, amb vista cap a la mobilització per la sanitat del pròxim 12 de febrer a Madrid i el pròxim 8M.

Per a Contracorriente i Pan y Rosas, que la dreta i els seus mitjans afins titllin de "social comunista" a “un govern defensor dels interessos de l’IBEX35 i l’OTAN com el del PSOE i UP”, és “una operació per sembrar confusió i polaritzar amb Podemos i que la dreta ho pugui capitalitzar electoralment”. D’aquesta manera, sostenen, “amaguen que després d’anys de Govern ‘progressista’ en els quals res ha canviat per a les grans majories socials, existeixen sectors que qüestionen les polítiques del ‘neoliberalisme progressista’ i defensen que per enfrontar a la dreta i l’extrema dreta fa falta una política independent del PSOE i Unidas Podemos”.

“OKDiario ens diu ‘ultres’ perquè defensem la lluita de classes i la unitat obrer estudiantil, perquè plantegem que cal coordinar totes les lluites i exigir una vaga general a les burocràcies de CCOO i UGT, perquè ens manifestem contra els pressupostos militaristes del Govern i contra la guerra, perquè defensem que les dones omplin carrers el 8M contra les violències masclistes, i perquè apostem a una sortida revolucionària contra el capitalisme i l’imperialisme. Estem orgulloses i orgullosos de lluitar per aquesta perspectiva. Perquè aquest sistema putrefacte que defensen els pasquins com OKDiario només ens ofereix misèria, guerres i catàstrofes climàtiques”, culmina el comunicat.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna