×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Òmnium: "el delicte de desordres públics agreujats és un pas en la criminalització de la dissidència política"

L'entitat independentista denuncia la reforma del delicte de sedició argumentant que amb l'ampliació del delicte de desordres públics es fa un avanç en la persecució del dret a la protesta i no dóna resposta als milers de represaliats.

EsquerraDiari.cat

diumenge 13 de novembre de 2022
Facebook Twitter

La reforma del Codi Penal per eliminar el delicte de sedició que va anunciar la setmana passada el govern del PSOE i Unidas Podemos ha deixat una reguera de crítiques. No en va, la reforma proposta per Pedro Sánchez i amb el vist-i-plau d’ERC queda molt lluny de derogar qualsevol tipus delictiu d’excepció.

Des d’Òmnium Cultural han estat els més matiners en denunciar el que seran els efectes contraris d’aquesta reforma del delicte de sedició. En unes declaracions del passat divendres l’entitat independentista valorava la resolució del govern central dient que "l’ampliació del delicte de desordres públics és un pas endavant en la persecució del dret de protesta i la criminalització de la dissidència política".

En aquest sentit, el president d’Òmnium Xavier Antich, definia el delicte de sedició com quelcom "totalment antidemocràtic i anacrònic amb l’única finalitat de reprimir les protestes i la dissidència política", comú entre "els estats autoritaris".

Antich denunciava també que la reforma, que inclou el nou delicte de desordres públics agreujats, "facilita encara més la contínua vulneració de drets fonamentals de la ciutadania per part d’un estat que no tolera ni la discrepància política ni s’atreveix a afrontar democràticament el conflicte polític".

I és que el que podem arribar a veure els pròxims mesos i anys a Catalunya és un enduriment de les penes contra la protesta social. Quelcom que lligat a la Llei Mordassa i el mateix Codi Penal dibuixa un futur immediat cada vegada més repressiu.

El president d’Òmnium, en aquest sentit, expressava que "la supressió de la sedició no dóna resposta a tots els represaliats per haver exercit els seus drets fonamentals" i que això només es pot superar per la via de les "respostes col·lectives" i amb la lluita per "l’amnistia i autodeterminació".

Et pot interessar: Reforma del delicte de sedició: què canvia, què roman i què empitjora


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d'asil

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d’asil

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea