×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Organitzades per un conveni amb millors condicions

El passat dimarts, els sindicats negociadors del sindicat del lleure, organitzaven una concentració a la Plaça Sant Jaume degut al trencament de les negociacions amb la patronal.

EsquerraDiari.cat

dijous 23 de setembre de 2021
Facebook Twitter

El sindicat de CGT Lleure durant una de les concentracions que ha organitzat contra la precarietat i per la municipalització

Aquest dimarts al matí els sindicats CCOO, UGT i USOC -els sindicats negociadors del nou conveni del lleure- organitzaven una concentració a Plaça Sant Jaume per denunciar el trencament de negociacions amb la patronal.

La patronal es va asseure amb una proposta inaceptable: la revisió salarial, endarrerida des del 2018, es faria al setembre del 2022. Aquesta actitud de la patronal va provocar el trencament de les negociacions amb els sindicats.

Des del sindciat CGT Lleure, tot i no tenir dret a assistir a les negociacions, van participar també de la concentració. Verónica Landa va denunciar la precarietat al sector, així com la necessitat de lluitar per un nou conveni que millori les condicions laborals, i de fer-ho de forma democràtica i exigint als grans sindicats que convoquin assemblees de treballadors i treballadores als centres de treball.

Aquest servei educatiu és un dels més precaris dins de la comunitat educativa, i com s’ha vist durant la pandemia, les treballadores i treballadors del lleure són igual de necessaris que la resta del personal educatiu. De fet, el lleure educatiu representa el 40% del personal.

A més des de CGT Lleure, Landa, va posar èmfasi, també, en la necessitat de la municipalització d’aquest col·lectiu i dels serveis públics en general. I és que l’externalització i la subcontractació no són una qüestió que afecti només al lleure, tant educatiu com socio-cultural, si no que és un model que acampa amb tota la conivència de les institucions públiques, com els ajuntaments amb les treballadores del SAD, la patronal hotelera amb Las Kellys o la Nissan i Amazon.

Et pot interessar: "Les treballadores soci-culturals lluitem per coordinar-nos amb tots els sectors externalitzats"

També pots llegir: “La precarietat, la lluita per la internalització i la municipalització travessa els col·lectius essencials”


Facebook Twitter
Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques