×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Pablo Castilla: "Que la lluita contra el genocidi a Palestina sigui la punta de llança per oposar-nos a la militarització de les fronteres que defensa l’imperialisme arreu del món"

Pablo Castilla, portaveu de l'organització juvenil Contracorrent, analitza el moviment estudiantil i les acampades que s'han aixecat arreu del globus en solidaritat amb Palestina i contra el genocidi a Gaza per part de l'Estat d'Israel.

EsquerraDiari.cat

dilluns 13 de maig
Facebook Twitter

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Pablo (@pablocastilla00)Pablo Castilla considera que el fenomen juvenil "és un moviment internacional que va més enllà de les universitats. Hi ha tota una generació que ha crescut en un món de crisis que ha dit prou. Prou complicitat dels governs amb el genocidi". I davant això, explica que està en "l’autoorganització i debatent en grans assemblees amb estudiants i treballadores".

Tot això, segueix, pot suposar "que la lluita que s’està donant contra el genocidi i la complicitat dels governs pugui ser la punta de llança per oposar-nos al rearmament i la militarització de les fronteres que defensen tots els Estats imperialistes".

La gran pregunta que es llença Pablo Castilla és, com aconseguir-ho? I prossegueix, "primer cal unir el moviment estudiantil amb la classe treballadora. Que els sindicats d’esquerra participin del moviment, de fet, molts ja ho fan a Barcelona. És el moment de dir-lis a CCOO i a UGT que deixin de ser la crossa del govern còmplice del govern i comencin a preparar aturades, accions i vagues als centres de treball per la ruptura de les relacions amb Israel i la fi del comerç d’armes".

En segon lloc, Castilla defensa que "tenim que negar-nos a ser utilitzats pels partits del règim. Podemos i Sumar envien salutacions a les acampades, però uns són part del govern amic d’Israel, i els altres ho van ser i ho serien si els donessin un ministeri".

Per últim, el portaveu de Contracorrent, afirma que tot això s’ha de defensar amb "la força de la joventut i la classe treballadora en els països imperialistes units amb la lluita dels pobles en els països oprimits i expoliats. Per a això ens cal una alternativa pròpia de la nostra classe per lluitar per una sortida antiimperialista, anticapitalista i socialista des de baix. que no ens passi com a l’últim cicle, on tota l’energia que va esclatar amb la mobilització social arrel del 15M va ser desviada amb enganys com Pdemos o el processisme". Castilla acaba dient que "la lluita contra el genocidi palestí és el primer gran pas per començar a lluitar contra la guerra, les crisis capitalistes i contra l’Europa fortalesa. Aquesta és la única sortida realista davant la barbàrie capitalista".


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó