×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Pablo González: més de cent dies incomunicat a la presó

El periodista Pablo González porta ja més de cent dies en presó provisional incomunicat a Polònia. Davant això, família i amics emeten un vídeo-resum i una nota de premsa per fer conèixer el cas i exigir la seva llibertat.

EsquerraDiari.cat

dilluns 13 de juny de 2022
Facebook Twitter

Mira aquí el vídeo-resum

Llegeix a continuació la nota de premsa

Pablo González compleix 100 dies a la presó

La seva família i amics recorden al periodista amb un vídeo-resum del cas i lamenten que serà molt difícil retornar-li aquests mesos de privació de llibertat, incomunicació i desprestigi professional

El periodista Pablo González compleix 100 dies detingut a Polònia. Més de tres mesos en què ha perdut molt més que la seva llibertat: la seva vida privada i el seu prestigi com a professional. 100 dies sense saber dels seus fills, sense poder treballar, sense poder defensar-se. 100 dies d’incomunicació. D’insinuacions. Imprecisions... En definitiva, 100 dies perduts que ningú li podrà retornar.

Per aquest motiu, els familiars i amics que fan costat a Pablo a través del compte de Twitter @FreePabloGonz commemoren aquesta data amb un vídeo-resum del cas i es pregunten què serà d’ell quan tot això acabi: Podrà tornar a exercir la seva professió?, confiaran en ell els mitjans per als quals ha treballat fins ara?, qui li retornarà la seva credibilitat periodística? Lamenten que la ferida emocional i professional que li està causant aquesta situació trigarà molt temps a tancar-se.

A més, aquests 100 dies podrien ser només els primers de molts més dies privats de llibertat. La setmana passada, l’advocat polonès que el representa des de finals d’abril, va recórrer la pròrroga de presó provisional i la impossibilitat de comunicar-se amb la seva família, però tot indica que la situació continuarà igual. I tot això, amb el beneplàcit del Govern d’Espanya, que més enllà de les tres visites consulars, ha continuat posant-se de perfil, permetent a Polònia vulnerar fins a 18 articles de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea. Encara més flagrant, és que hagi contribuït a sembrar més dubtes sobre Pablo, sense que fins avui hagin transcendit proves incriminatòries que no fossin circumstancials i que ja van ser aclarides en el seu moment.

@FreePabloGonz té com a objectiu continuar fent soroll perquè el cas de Pablo no caigui en l’oblit, i recorden que tots els suports són necessaris perquè els mitjans de comunicació i els polítics es facin ressò de la seva situació. És per això, que amb motiu dels cent dies detingut s’ha publicat aquest vídeo-resum. A més, es mantenen actives les recollides de signatures en les plataformes Change.org, que supera els 40.600 suports, i en Osoigo.com, amb gairebé 350 signatures en tot just 2 setmanes.

#FreePablo

www.FreePablo.com

També pots escoltar | Juan Teixeira: "En el cas de Pablo González el govern s’està rentant les mans i deixant que Polonia vulneri els drets humans"


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d'asil

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d’asil

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea