×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Pablo González: més de cent dies incomunicat a la presó

El periodista Pablo González porta ja més de cent dies en presó provisional incomunicat a Polònia. Davant això, família i amics emeten un vídeo-resum i una nota de premsa per fer conèixer el cas i exigir la seva llibertat.

EsquerraDiari.cat

dilluns 13 de juny
Facebook Twitter

Mira aquí el vídeo-resum

Llegeix a continuació la nota de premsa

Pablo González compleix 100 dies a la presó

La seva família i amics recorden al periodista amb un vídeo-resum del cas i lamenten que serà molt difícil retornar-li aquests mesos de privació de llibertat, incomunicació i desprestigi professional

El periodista Pablo González compleix 100 dies detingut a Polònia. Més de tres mesos en què ha perdut molt més que la seva llibertat: la seva vida privada i el seu prestigi com a professional. 100 dies sense saber dels seus fills, sense poder treballar, sense poder defensar-se. 100 dies d’incomunicació. D’insinuacions. Imprecisions... En definitiva, 100 dies perduts que ningú li podrà retornar.

Per aquest motiu, els familiars i amics que fan costat a Pablo a través del compte de Twitter @FreePabloGonz commemoren aquesta data amb un vídeo-resum del cas i es pregunten què serà d’ell quan tot això acabi: Podrà tornar a exercir la seva professió?, confiaran en ell els mitjans per als quals ha treballat fins ara?, qui li retornarà la seva credibilitat periodística? Lamenten que la ferida emocional i professional que li està causant aquesta situació trigarà molt temps a tancar-se.

A més, aquests 100 dies podrien ser només els primers de molts més dies privats de llibertat. La setmana passada, l’advocat polonès que el representa des de finals d’abril, va recórrer la pròrroga de presó provisional i la impossibilitat de comunicar-se amb la seva família, però tot indica que la situació continuarà igual. I tot això, amb el beneplàcit del Govern d’Espanya, que més enllà de les tres visites consulars, ha continuat posant-se de perfil, permetent a Polònia vulnerar fins a 18 articles de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea. Encara més flagrant, és que hagi contribuït a sembrar més dubtes sobre Pablo, sense que fins avui hagin transcendit proves incriminatòries que no fossin circumstancials i que ja van ser aclarides en el seu moment.

@FreePabloGonz té com a objectiu continuar fent soroll perquè el cas de Pablo no caigui en l’oblit, i recorden que tots els suports són necessaris perquè els mitjans de comunicació i els polítics es facin ressò de la seva situació. És per això, que amb motiu dels cent dies detingut s’ha publicat aquest vídeo-resum. A més, es mantenen actives les recollides de signatures en les plataformes Change.org, que supera els 40.600 suports, i en Osoigo.com, amb gairebé 350 signatures en tot just 2 setmanes.

#FreePablo

www.FreePablo.com

També pots escoltar | Juan Teixeira: "En el cas de Pablo González el govern s’està rentant les mans i deixant que Polonia vulneri els drets humans"


Facebook Twitter
Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l'externalització i la precarietat

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l’externalització i la precarietat

Podcast En Clau Roja | Verónica Landa: "Convoquem vaga en solidaritat amb les docents i perquè se'ns consideri part del sector educatiu"

Podcast En Clau Roja | Verónica Landa: "Convoquem vaga en solidaritat amb les docents i perquè se’ns consideri part del sector educatiu"

Tres motius per manifestar-se contra l'OTAN amb una política independent

Tres motius per manifestar-se contra l’OTAN amb una política independent

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon

La “hegemonia” del PSOE i l'ensorrament de l'esquerra andalusa: algunes claus de les eleccions a Andalusia

La “hegemonia” del PSOE i l’ensorrament de l’esquerra andalusa: algunes claus de les eleccions a Andalusia

Les elèctriques ara prefereixen la hidràulica per mantenir els seus beneficis

Les elèctriques ara prefereixen la hidràulica per mantenir els seus beneficis