×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Pan y Rosas al 8M: construint un feminisme anticapitalista i de classe

Des de l'agrupació de dones Pan y Rosas vam participar massivament al costat d'estudiants, treballadores i immigrants, culminant una jornada molt activa.

Pan y Rosas Estado español

dissabte 10 de març de 2018
Facebook Twitter

La jornada va començar d’hora per a totes, participant dels piquets de treballadores i estudiants a diverses ciutats. En tallss de carrer, ocupacions i assemblees, les dones de Pan y Rosas vam dir present al costat de les nostres companyes i companys.

A les 8, a Barcelona, acompanyem a les combatives treballadores de neteja, Les Kellys, en un piquet enfront de l’hotel Hilton. Un orgull estar com sempre al costat d’aquestes aguerrides lluitadores de la classe obrera, que enfronten la precarietat de les grans cadenes hoteleres.

Al mateix moment, a Madrid, estàvem cobrint per a Izquierda Diario el piquet de CGT que recorria el carrer Gran Via, cridant a la vaga enfront de les seus dels bancs i els grans locals comercials.

Més al nord, a Castella i Lleó, les nostres companyes i companys de Burgos denunciaven l’accionar policial que pretenia desallotjar els piquets en les cotxeres d’autobusos.

Cap a mig matí, les i els estudiants de la UAM aconseguien paralitzar per complet les classes i s’organitzaven en una assemblea en la Facultat de Filosofia. Era continuació del treball de les setmanes prèvies, participant en assemblees, pasaclases i actes per impulsar la vaga estudiantil mixta, per parar-ho tot i així donar més força a les reivindicacions del moviment de dones.

Al migdia, participavem en concentracions i manifestacions estudiantils. En la de Saragossa, que va ser molt massiva, Pan y Rosas va marxar al costat dels companys del Sindicato de Estudiantes de Izquierda (SEI).

A la tarda, ens preparavem per ser part de les manifestacions massives en moltes ciutats espanyoles.

A Barcelona, començavem la mani armant la nostra participació juntament amb les Kellys i cantant a favor de la “Vaga general”.

El nostre massiu festeig al costat d’estudiants i treballadores precàries es va mobilitzar pels carrers de Barcelona. I acabavem el dia agitant amb tot juntament amb les Kellys i les treballadores de Telepizza, a les quals després vam acompanyar a un piquet enfront d’una de les tendes.

Mentrestant, a Madrid ens havíem convocat des de les 17:30 a la Puerta de Alcalá, al costat del bloc combatiu de l’esquerra sindical, els sindicats que havien convocat a una vaga general de 24 hores. Juntament amb les treballadores de Les Kellys de Madrid i l’Assemblea d’estudiants 8M de la Facultat de Filosofia de la UAM, li vam posar energia a un massiu festeig de Pan y Rosas i el CRT.

Després de més de 4 hores de manifestació per fi vam poder avançar per Gran Via, cantant que “Madrid serà la tomba del masclisme”.

I acabavem la nit agitant ben alt al costat dels nostres companys, contra el patriarcat i el capitalisme.

A Saragossa, on la manifestació també va ser molt massiva, desbordant la plaza del Pilar, participavem al costat de treballadors i treballadores de Telepizza, educació i sanitat.

També vam ser part de les manifestacions en altres ciutats de l’Estat espanyol i en desenes de països com Argentina, Xile, Mèxic, Veneçuela, Brasil, Perú, Costa Rica, Estats Units, França i Alemanya.

Durant tota aquesta jornada, al costat d’estudiants, obreres i immigrants, les dones de Pan y Rosas i els nostres companys de les agrupacions estudiantils i el CRT, vam portar endavant de forma activa la lluita per un feminisme anticapitalista, de classe i combatiu. Els nostres estandards són les dones revolucionàries com Rosa Luxemburg i Clara Zetkin, que es proposaven acabar amb el capitalisme, per poder així lluitar contra totes les opressions i l’explotació.

Et convidem a conèixer-nos i sumar-te a les nostres agrupacions, construint Pan y Rosas en el teu lloc de treball i estudi. Anem companyes, endavant, que volem el pà... però també les roses!


Facebook Twitter

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah