×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Paula Baena: la “periodista” d’OKDiario que s’infiltra en assemblees estudiantils

OKDiario, sempre al servei d'Ayuso, Vox i qualsevol dretà que camini solt, té per costum publicar articles atacant als qui s'organitzen contra les seves polítiques reaccionàries. Aquesta vegada carrega contra les agrupacions Contracorrent i Pa i Roses, que van impulsar la protesta contra el nomenament d'Ayuso com a “alumna il·lustre” de la Complutense. Però aquesta vegada, amb un extra: Paula Baena, l'autora de l'article, es “va infiltrar” personalment a l'última assemblea oberta de les agrupacions al campus de Somosaguas de la UCM, per a produir una nova “fake news”.

Lucía Nistal

dissabte 11 de febrer de 2023
Facebook Twitter

Amb el títol "OKDIARIO s’infiltra a una assemblea estudiantil de l’organització ’Contracorrent’", el diari d’Eduardo Inda va publicar recentment un article després d’haver infiltrat a una dels seus periodistes a una assemblea estudiantil de les agrupacions Contracorrent i Pan y Rosas a la Universitat Complutense de Madrid.

Segons relaten els integrants de les agrupacions que eren presents a l’assemblea, la “periodista” Paula Baena, va ocultar en tot moment que era periodista i es va presentar com una estudiant de psicologia. En veure l’article publicat on s’incloïa un àudio van poder comprovar que a més estava gravant l’assemblea des d’un dispositiu amagat en alguna butxaca.

Aquest mètode, propi de les clavegueres de l’Estat, és un clàssic per a aquest pamflet d’extrema dreta, com s’ha fet públic en nombroses ocasions. Però tampoc és la primera vegada de la “periodista”. Baena també va aconseguir accedir a intercanvis sobre la preparació de l’acte contra Ayuso o va entrar en xats privats on els metges d’atenció primària organitzaven mobilitzacions contra el desmantellament de la sanitat que porta temps imposant Ayuso.

Baena diu estar revelant exclusives gràcies al seu treball de recerca, quan l’única cosa que ha fet és utilitzar l’engany per acabar traient informació que ja és pública, però presentada incloent mentides i manipulacions amb un to d’acusació i assenyalament que només busca criminalitzar als que protesten.

Sense anar més lluny, en un altre article crida als que van protestar contra el lliurament del premi a la UCM “torba Anti-Ayuso” i s’inventa que van deixar tot ple d’escombraries, per això ha d’acudir a fotos de cartells acuradament tirats a les escombraries en finalitzar l’acte. En una altra ocasió ha anat més enllà i ha denominat als valents que es van tancar en la Direcció General de Recursos Humans del Servei Madrileny de Salut com a acte de protesta en defensa de la sanitat "atracadors de bancs” que “exigeixen fruita i medicines”. No fa falta ser un expert en anàlisi del discurs per veure amb claredat les operacions que realitza permanentment per a deformar i criminalitzar als activistes.

Un estil que es reprodueix una vegada i una altra si fem un repàs a les publicacions de Paula Baena disponibles a la web d’ OKdiario, entre les quals a més trobem un permanent encobriment d’Ayuso i de les seves polítiques i un atac repetit al govern i a Unidas Podemos, als qui tatxa de “social-comunistes”, quan és un govern obertament defensor dels interessos de l’IBEX35 i l’OTAN. Aquesta operació permanent d’ OKDiario no és casual. “Sembren la confusió per a polaritzar amb Podemos i que la dreta el pugui capitalitzar electoralment. No obstant això, per aquesta via amaguen que després d’anys de Govern ‘progressista’ en els quals res ha canviat per a les grans majories socials, existeixen sectors que qüestionen les polítiques del "neoliberalisme progressista" i defensen que per enfrontar a la dreta i l’extrema dreta fa falta una política independent del PSOE i Unidas Podemos”, com denuncien Contracorrent i Pa i Roses en un comunicat contra la infiltració que va fer en la seva assemblea.

De fet, sol relacionar qualsevol tipus de protesta o crítica a Ayuso amb aquestes formacions, encara que no tinguin res a veure amb elles, en una operació habitual en aquest mitjà amb la qual busquen sembrar la confusió per a polaritzar amb Podemos i que la dreta a la qual serveixen el pugui capitalitzar electoralment, ignorant per complet que aquest Govern “progressista” continua defensant els mateixos interessos neoliberals i imperialistes.

En els seus articles també s’aprecia una animadversió contra tot el que identifica com a feminista, fins i tot tímides ampliacions de drets com l’accés a baixa per menstruacions doloroses. Es posiciona, de fet, com a contrària al dret a l’avortament, com queda clar en el seu enfocament en diferents articles, però també en el seu compte de twitter. Compte en la qual es pot comprovar el seu yAusisme, l’obsessió amb la desapareguda ETA, el seu antifeminisme o el tipus de personatges que admira: Cayetana Álvarez de Toledo i Rosa Díez.

També participa en una espècie de blog de la dreta ultraconservadora que es diu “La Ibèria”, on escriu articles en contra de l’ensenyament de català a les aules catalanes, en contra de les persones trans o, la seva última aportació, tractant de ridiculitzar el discurs de la valenta estudiant que va pujar a l’escenari a parlar contra el lliurament del premi a Ayuso.

En resum, una periodista tot terreny al servei de la dreta, que utilitza els mateixos mètodes de les clavegueres de l’estat i la infiltració policial per a repetir llocs comuns sense fonament, com anomenar ultres o intolerants als qui protesten contra la destrucció de la sanitat pública, que encimbella fins al ridícul a Ayuso o a la monarquia i que té en el punt de mira a aquells que s’organitzen contra les polítiques neoliberals de la presidenta i contra el neoliberalisme “progressista" del govern. Fidel, com el seu cap Eduardo Inda, a la mà que els dona menjar.


Facebook Twitter

Lucía Nistal

Madrid

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern del PSOE i Sumar signa un contracte milionari amb una empresa que fabrica armes per matar Gaza

El govern del PSOE i Sumar signa un contracte milionari amb una empresa que fabrica armes per matar Gaza