×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Precariousness World Congress de Barcelona

El Mobile World Congress ha cel·lebrat una nova edició a Barcelona durant aquesta setmana. A continuació publiquem algunes de les dades que millor exposen la veritable cara d'aquest esdeveniment mundial com a gran generador de preacrietat i explotació.

Arsen Sabaté

dijous 2 de març de 2023
Facebook Twitter

Aquest dijous baixa la persiana el Mobile World Congress 2023 a Barcelona. Haurem d’esperar alguns dies per conèixer dades oficials en quan a beneficis totals d’aquesta nova edició d’un dels esdeveniments capitalistes que més diners mouen, i que s’empara també en l’ncrement any a anys d’una ultra precarietat també puntera.

No obstant, abans ja de començar la fira del mòbil, la primera en condicions normals després de la pandèmia mundial de la Covid19, es preveia un impacte econòmic de 350.000 milions i més de 80.000 visitants, que segurament haurà assolit al tancament d’aquesta edició.

Ara bé, com deiem, darrere d’aquesta cortina d’opulència tecnològica i comercial s’amaga un dels majors "mercats" d’ocupacions precàries. Aquest any, l’alcaldesa de Barcelona sembla haver adoptat un perfil més baix. Tot i així, el compromís de l’"ajuntament del canvi" ha seguit en la mateixa línia de sempre en quan a l’impuls dels beneficis milionaris de les grans empreses privades.

Així, el gruix d’aquesta milionada recau exclusivament en els principals lobbies de la ciutat, com són els empresaris hotelers i les gestores de pisos turístics, a més de les empreses de treball temporal que amb fires com aquestes fan el seu particular “agost”. Tot, a costa de la salut i la precarietat laboral.

Sense anar més lluny, durant les tasques de muntatge del MWC va esdevenir l’accident mortal d’un treballador de 21 anys. Segons comunicava el sindicat CCOO, la mort d’aquest treballadors "és una mostra de la falta de coordinació en matèria de prevenció de riscos laborals" i denunciava també que una de les causes n’és “la cadena de subcontractació lligada a les licitacions”.

En el mateix sentit, el sindicat UGT denuncien alguns dels fraus més importants que es cometen en matèria d’ocupació i contractació com són l’opacitat i la falta d’informació en les ofertes de treball, amb manca de transparència i informació imprescindible sense especificar.

I any rere any es repeteixen també els mateixos requisits discriminatoris d’accés a les ofertes laborals, així com també els sous baixos i les jornades maratonianes, no respectant-se, en molts casos, els descansos entre jornades.

No hi ha dubte llavors, que amb els anys el MWC s’ha convertit en la panacea del capitalisme mundial i un dels principals generadors de precarietat i explotació. Afectant principalment joves, dones i immigrants i en la majoria dels casos amb unes condicions salarials per sota del que marca el conveni interprovincial d’hostaleria i turisme de Barcelona i que en cap cas ni ensumen els beneficis d’un esdeveniment com aquest.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern del PSOE i Sumar signa un contracte milionari amb una empresa que fabrica armes per matar Gaza

El govern del PSOE i Sumar signa un contracte milionari amb una empresa que fabrica armes per matar Gaza