×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Presentació de la Plataforma de Represaliades Sindicals aquest 12 de maig

La Plataforma de Represaliades Sindicals va néixer el mes de gener passat i es disposa a visibilitzar i organitzar a totes aquelles treballadores i treballadors que han estat víctimes del despotisme i la repressió sindical en els seus centres de treball.

EsquerraDiari.cat

dimarts 10 de maig de 2022
Facebook Twitter

Segona jornada de la vaga del metall a Cadis el mes de novembre passat. Policia Nacional i Guàrdia Civil van reprimir amb duresa als treballadors mentre les protestes van seguir en peu. Foto ID

Després d’un primer acte on line i de la presentació a Valladolid, aquest dijous 12 de maig tindrà lloc la presentació de la Plataforma de Represaliades a Barcelona.

L’acte, que també està organitzat per CGT Catalunya, es realitzarà en el local del carrer Burgos número 59 d’aquest sindicat i començarà a les 18.30.

L’acte comptarà amb la participació d’Alex Léon, de CGT Marktel, amb Miquel, ex repartidor d’Amazon i amb Anto, de CGT Informàtica de Catalunya.

La Plataforma va néixer a inicis d’aquest 2022 per lluitar contra la repressió i la persecució sindical. Des de l’inici ha comptat amb adhesions en tot l’Estat, amb treballadors i treballadores de Madrid, Barcelona, Bizkaia, Cadis, Bilbao, Huelva, Sevilla o Màlaga, entre altres.

L’existència d’aquesta plataforma demostra que la repressió i persecució sindical, lluny de ser casos aïllats, són un element inherent en el mercat laboral propiciat per les reformes laborals que són la clau legal perquè la patronal avanci sobre els drets de totes les treballadores.

En el comunicat de presentació, la Plataforma assenyala que “les reformes laborals del PP i del PSOE, i també l’última reforma del Govern ‘progressista’, aprofundeixen, mantenen i faciliten la repressió sindical amb mecanismes que permeten l’abaratiment de l’acomiadament lliure, el no pagament dels sous de tramitació i que la improcedència no significa la reincorporació”.

L’objectiu de la plataforma és sumar forces entre els treballadors i treballadores que són víctimes d’abusos patronals “per lluitar juntes contra la repressió i persecució sindical”.

Exigeixen la readmissió, així com la condonació i retirada de les multes de totes i tots els represaliats sindicals. També defensen la derogació de totes les reformes laborals i la dotació de més recursos a inspecció de treball.

La Plataforma fa una crida a sumar-se a totes aquelles persones que estiguin sent represaliades en el seu lloc de treball per la seva activitat sindical. Han disposat un compte de correu electrònic ([email protected]) i un compte de Twitter per contactar.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó