×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Presentacions del llibre “Patriarcado y Capitalismo’ a Barcelona, Burgos, Saragossa i Madrid

Després d'haver-se presentat a Madrid i Astúries, continuen les presentacions del llibre “Patriarcado Y Capitalismo, Feminismo, clase y diversidad” (Akal) de les autores Josefina L.Martínez i Cynthia Luz Burgueño i amb un pròleg d'Andrea D’Atri.

EsquerraDiari.cat

dimarts 18 de febrer de 2020
Facebook Twitter

Aquesta setmana arrenquen noves presentacions. El dimecres 19 de febrer a la Universitat de Saragossa (UNIZAR), amb Cynthia Luz Burgueño. El divendres 21 es tornarà a presentar a Madrid, aquesta vegada a la llibreria Muga de Vallecas.

La setmana següent, les autores estaran presentant el llibre a Barcelona, el 27 de febrer a la Facultat de Geografia i Història de la UB, estarà present Oliva Serra, feminista anticapitalista de l’esquerra independentista. També estaran a L’Obrera (Sabadell), al costat d’Andrea D’Atri.

El 16 de març es realitzarà la presentació en la Sala d’actes de Sindicats de Burgos, amb la presència d’una de les autores, Josefina L. Martínez.

El llibre parteix de la idea que no hi ha un sol feminisme, sinó molts feminismes, ja que en el moviment de dones intervenen diversos corrents del feminisme, amb diferents estratègies. Un moviment que ha emergit a nivell mundial i en el qual la joventut tenen un important protagonisme, com vam veure en les vagues de dones del 8M, en les marxes massives en l’Estat espanyol, Itàlia, l’Argentina o ara a Xile. Com a part d’aquest moviment, en el qual les autores participen al costat de l’agrupació Pan y Rosas, el llibre busca aportar el punt de vista d’un feminisme marxista, un feminisme que necessàriament és anticapitalista, antiracista i antiimperialista.

Per a això, “Patriarcado y Capitalismo” tracta sobre diferents temes d’actualitat com el feminisme liberal, la feminització de la força laboral, la croada antigènere de l’extrema dreta, la islamofòbia, el racisme i les migracions, el debat sobre la prostitució, sobre la interseccionalitat, la lluita per l’alliberament sexual i contra la violència masclista. Tots aquests debats estan travessats pel punt de vista d’un feminisme revolucionari, deixant plantejada la perspectiva de la lluita per una societat de nou tipus, perquè el capitalisme condemna a gran part de la població a haver de lluitar per a sobreviure.

“En aquesta societat es redoblen les opressions, l’explotació a la joventut precària i formes d’esclavitud moderna, la violència cap a les dones, l’assassinat d’immigrants a les fronteres i la destrucció del propi planeta. El gran triomf del capitalisme és que estem més habituades a pensar les catàstrofes i les distopies que a imaginar la possibilitat de reorganitzar la societat sobre noves bases, més enllà del capital. Però aquest ha de ser l’objectiu d’un moviment feminista anticapitalista, amb una estratègia concorde”, plantegen les autores en una entrevista per a Contrapunt.

Et pot interessar: Per a recuperar la lluita de classes contra el capitalisme patriarcal

La primer presentació s’ha fet a Madrid, a sala plena en la llibreria La Central, en la qual Andrea D’Atri, autora del pròleg, va conversar amb les autores sobre feminisme, classe, diversitat, violència masclista i lluita anticapitalista, entre els principals abordats.

A tres mesos de la seva publicació, el llibre “Patriarcado Y Capitalismo. Feminismo, clase y diversidad” ha tingut un important impacte en el moviment feminista, tant per la seva difusió com ressenyes d’importants feministes anticapitalistes

Et pot interessar:

Herramientas para el feminismo de clase, por Isabel Benítez.

Capitalismo y patriarcado, por Jule Goikoetxea


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna