×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Presentacions del llibre “Patriarcado y Capitalismo’ a Barcelona, Burgos, Saragossa i Madrid

Després d'haver-se presentat a Madrid i Astúries, continuen les presentacions del llibre “Patriarcado Y Capitalismo, Feminismo, clase y diversidad” (Akal) de les autores Josefina L.Martínez i Cynthia Luz Burgueño i amb un pròleg d'Andrea D’Atri.

EsquerraDiari.cat

dimarts 18 de febrer de 2020
Facebook Twitter

Aquesta setmana arrenquen noves presentacions. El dimecres 19 de febrer a la Universitat de Saragossa (UNIZAR), amb Cynthia Luz Burgueño. El divendres 21 es tornarà a presentar a Madrid, aquesta vegada a la llibreria Muga de Vallecas.

La setmana següent, les autores estaran presentant el llibre a Barcelona, el 27 de febrer a la Facultat de Geografia i Història de la UB, estarà present Oliva Serra, feminista anticapitalista de l’esquerra independentista. També estaran a L’Obrera (Sabadell), al costat d’Andrea D’Atri.

El 16 de març es realitzarà la presentació en la Sala d’actes de Sindicats de Burgos, amb la presència d’una de les autores, Josefina L. Martínez.

El llibre parteix de la idea que no hi ha un sol feminisme, sinó molts feminismes, ja que en el moviment de dones intervenen diversos corrents del feminisme, amb diferents estratègies. Un moviment que ha emergit a nivell mundial i en el qual la joventut tenen un important protagonisme, com vam veure en les vagues de dones del 8M, en les marxes massives en l’Estat espanyol, Itàlia, l’Argentina o ara a Xile. Com a part d’aquest moviment, en el qual les autores participen al costat de l’agrupació Pan y Rosas, el llibre busca aportar el punt de vista d’un feminisme marxista, un feminisme que necessàriament és anticapitalista, antiracista i antiimperialista.

Per a això, “Patriarcado y Capitalismo” tracta sobre diferents temes d’actualitat com el feminisme liberal, la feminització de la força laboral, la croada antigènere de l’extrema dreta, la islamofòbia, el racisme i les migracions, el debat sobre la prostitució, sobre la interseccionalitat, la lluita per l’alliberament sexual i contra la violència masclista. Tots aquests debats estan travessats pel punt de vista d’un feminisme revolucionari, deixant plantejada la perspectiva de la lluita per una societat de nou tipus, perquè el capitalisme condemna a gran part de la població a haver de lluitar per a sobreviure.

“En aquesta societat es redoblen les opressions, l’explotació a la joventut precària i formes d’esclavitud moderna, la violència cap a les dones, l’assassinat d’immigrants a les fronteres i la destrucció del propi planeta. El gran triomf del capitalisme és que estem més habituades a pensar les catàstrofes i les distopies que a imaginar la possibilitat de reorganitzar la societat sobre noves bases, més enllà del capital. Però aquest ha de ser l’objectiu d’un moviment feminista anticapitalista, amb una estratègia concorde”, plantegen les autores en una entrevista per a Contrapunt.

Et pot interessar: Per a recuperar la lluita de classes contra el capitalisme patriarcal

La primer presentació s’ha fet a Madrid, a sala plena en la llibreria La Central, en la qual Andrea D’Atri, autora del pròleg, va conversar amb les autores sobre feminisme, classe, diversitat, violència masclista i lluita anticapitalista, entre els principals abordats.

A tres mesos de la seva publicació, el llibre “Patriarcado Y Capitalismo. Feminismo, clase y diversidad” ha tingut un important impacte en el moviment feminista, tant per la seva difusió com ressenyes d’importants feministes anticapitalistes

Et pot interessar:

Herramientas para el feminismo de clase, por Isabel Benítez.

Capitalismo y patriarcado, por Jule Goikoetxea


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s'empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s’empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona