×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Protestes contra el rei a Barcelona: "Ni súbdits del règim, ni hereus del franquisme"

“Ni Rei, ni Por”, “No tenim rei” o “Fora el Borbó” són els lemes de les concentracions en repudi a la vinguda de Felip VI a Barcelona, en plena "tardor catalana" contra la sentència del procés i la repressió.

EsquerraDiari.cat

dilluns 4 de novembre de 2019
Facebook Twitter

Des del diumenge s’han convocat concentracions i protestes davant la previsió que la Família Reial participi aquest dilluns, en el lliurament de premis de la *Fundació Princesa de Girona (FPdGi) a Barcelona.

El monarca ve a Barcelona en el mig de la “tardor calenta” catalana quan continuen les protestes contra la sentència i les mobilitzacions contra la brutal repressió de la policia nacional i els mossos, que compta amb més de 200 detinguts i 40 persones preses i presos polítics.

Amb un fort dispositiu de seguretat policial que pràcticament ha militaritzat tota la zona, les concentracions vénen escalfant motors des del diumenge, convocades tant per Tsunami Democràtic, la Plataforma 3-O, els CDRs i l’esquerra independentista des de la CUP, entre altres organitzacions. També una columna dels joves que estan acampats en la plaça Universitat des de fa quatre dies, s’ha manifestat amb la pancarta "La lluita de la joventut, el futur del nostre poble".

Les concentracions del diumenge van acabar amb una cassolada en la qual van participar unes 2.000 persones enfront del Palau de Congressos de Catalunya i l’hotel Juan Carlos a la Diagonal, en previsió que Felip VI s’allotgi en aquest hotel.

L’afluència de persones ha provocat importants talls de trànsit en l’avinguda Diagonal –un dels principals accessos a la ciutat–. La protesta central serà aquest dilluns a les 16.30 davant Palau de Congressos, on es farà l’acte. Els CDRs convoquen des de diferents punts de la ciutat.

Per la seva part La CUP convoca aquesta manifestació amb les consignes “Ni súbdits del Règim, ni hereus del franquisme. Barcelona no t’espera!”.

Davant d’aquestes protestes, el Govern català i el Govern central no van dubtar a militaritzar tota la zona amb un fort dispositiu de seguretat. El tram lateral de l’Avinguda Diagonal, pròxim al Palau de Congressos, està blindat amb tanques i envoltat de furgons dels Mossos d’Esquadra, mentre un helicòpter policial sobrevola la zona.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna