Catalunya

CATALUNYA

Protestes contra el rei a Barcelona: "Ni súbdits del règim, ni hereus del franquisme"

“Ni Rei, ni Por”, “No tenim rei” o “Fora el Borbó” són els lemes de les concentracions en repudi a la vinguda de Felip VI a Barcelona, en plena "tardor catalana" contra la sentència del procés i la repressió.

dilluns 4 de novembre de 2019| edició del dia

Des del diumenge s’han convocat concentracions i protestes davant la previsió que la Família Reial participi aquest dilluns, en el lliurament de premis de la *Fundació Princesa de Girona (FPdGi) a Barcelona.

El monarca ve a Barcelona en el mig de la “tardor calenta” catalana quan continuen les protestes contra la sentència i les mobilitzacions contra la brutal repressió de la policia nacional i els mossos, que compta amb més de 200 detinguts i 40 persones preses i presos polítics.

Amb un fort dispositiu de seguretat policial que pràcticament ha militaritzat tota la zona, les concentracions vénen escalfant motors des del diumenge, convocades tant per Tsunami Democràtic, la Plataforma 3-O, els CDRs i l’esquerra independentista des de la CUP, entre altres organitzacions. També una columna dels joves que estan acampats en la plaça Universitat des de fa quatre dies, s’ha manifestat amb la pancarta "La lluita de la joventut, el futur del nostre poble".

Les concentracions del diumenge van acabar amb una cassolada en la qual van participar unes 2.000 persones enfront del Palau de Congressos de Catalunya i l’hotel Juan Carlos a la Diagonal, en previsió que Felip VI s’allotgi en aquest hotel.

L’afluència de persones ha provocat importants talls de trànsit en l’avinguda Diagonal –un dels principals accessos a la ciutat–. La protesta central serà aquest dilluns a les 16.30 davant Palau de Congressos, on es farà l’acte. Els CDRs convoquen des de diferents punts de la ciutat.

Per la seva part La CUP convoca aquesta manifestació amb les consignes “Ni súbdits del Règim, ni hereus del franquisme. Barcelona no t’espera!”.

Davant d’aquestes protestes, el Govern català i el Govern central no van dubtar a militaritzar tota la zona amb un fort dispositiu de seguretat. El tram lateral de l’Avinguda Diagonal, pròxim al Palau de Congressos, està blindat amb tanques i envoltat de furgons dels Mossos d’Esquadra, mentre un helicòpter policial sobrevola la zona.
temes relacionats

#VotoNuloxCatalunya   /    Catalunya   /    Borbons   /    Rei Felip VI   /    Política Estat espanyol   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar