×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Putin suspèn el tractat nuclear i respon a la visita de Biden a Ucraïna: "És impossible derrotar a Rússia”

En el seu discurs sobre l'estat de la nació, Putin ha assegurat que Rússia desenvoluparà les tecnologies més modernes per al seu exèrcit i que portarà la guerra “fins al final”. A més, ha anunciat la suspensió de l'últim tractat de desarmament nuclear vigent entre Rússia i els EUA.

Redacció internacional

dimarts 21 de febrer
Facebook Twitter

“Introduirem totes les tecnologies més modernes per al desenvolupament del nostre exèrcit”, ha assegurat el president rus, Vladímir Putin, aquest dimarts, en brindar el seu discurs anual davant les dues Cambres del Parlament tres dies abans del primer aniversari de la invasió. També ha afirmat que Occident vol assestar a Rússia una "derrota estratègica" i acabar amb ella "d’una vegada i per sempre".

A pocs dies que es compleixi un any de la reaccionària invasió russa a Ucraïna, Putin assegurava: "Volen acabar amb nosaltres, volen convertir un conflicte local en un conflicte global, i reaccionarem perquè estem parlant de l’existència del nostre país". I afegia: "Occident va començar la guerra, però Rússia és invencible".

“Introduirem totes les tecnologies més modernes per al desenvolupament del nostre exèrcit. Tenim mostres, projectes en totes les direccions. Molts d’aquests projectes estan molt per sobre dels anàlegs occidentals", ha assegurat Putin. Segons el president rus, el país ha de posar en marxa la "producció" de nou armament.

Una part del seu discurs ha estat dedicada a la qüestió de l’armament nuclear. Sobre aquesta qüestió, ha anunciat la suspensió del compliment per part del seu país de l’últim tractat de desarmament nuclear encara vigent entre Rússia i els EUA. Ha dit que hi ha polítics a Washington que "estan pensant en fer proves nuclears". I que els Estats Units està desenvolupant nou armament nuclear. Putin ha assegurat que, si els EUA porta endavant proves d’armament nuclear, "nosaltres farem el mateix", perquè "no es pot trencar la paritat estratègica".

Sobre la situació interna a Rússia, Putin ha assegurat que la inflació ronda el 4 o 5% i que s’han plantejat pujar el salari mínim interprofessional. També ha dit que a Europa hi ha països on la inflació arriba al 17 o 20%. Els països occidentals “han provocat crisis en els seus propis països” amb les sancions, ha afirmat. Putin ha dedicat també una part del seu discurs a assegurar que limitaria la pressió fiscal per a la compra de medicaments i per al consum de les famílies.

El discurs arriba un dia després que el president dels Estats Units, Joe Biden, es presentés sorprenentment a Kíev per mostrar tot el seu suport a Zelenski. Biden va dir que els Estats Units proporcionaria a Ucraïna assistència addicional per valor de 500 milions de dòlars que inclourà municions d’artilleria, sistemes antiblindatge i radars de vigilància aèria. També va prometre més sancions contra Rússia, igual que ho han fet tots els països de la Unió Europea.

"Volen acabar amb ella (Rússia) d’una vegada i per sempre", ha dit Putin durant el discurs. Putin ha advertit que, quantes més armes es manin des d’Occident, "més haurem de fortificar les nostres fronteres". Putin ha afirmat que "l’OTAN té plans agressius i no pararà". "Són ells els que han començat la guerra i nosaltres som els que estem utilitzant la força per parar aquesta guerra".

Putin s’ha referit al “caos econòmic” dels anys 90, quan els diners “anaven a parar a occident” i ha dit també que occident només s’interessava per les matèries primeres russes.

La tensió creix aquesta setmana a Europa, quan s’acosta l’aniversari de la guerra d’Ucraïna. La primera ministra italiana, Giorgia Meloni, arribarà avui a Kíev per a reunir-se amb Zelenski. Al mateix temps, Biden visitarà Polònia, un dels països de l’est d’Europa més bel·ligerants amb Rússia.

El discurs de Putin d’aquest dimarts té lloc quan acaba d’acabar la conferència de Seguretat a Munic on la guerra d’Ucraïna ha estat un eix central, incloent-hi un missatge gravat en vídeo del president Zelensky, i quan les potències occidentals redoblen l’enviament d’armament pesant, tancs i ajuda financera a Ucraïna, en el marc d’aquesta guerra reaccionària.


Facebook Twitter
Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light