×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Quant costarà el vaccí contra la Covid-19?

La universitat d'Oxford, juntament amb la farmacèutica AstraZeneca han donat a conèixer que el vaccí estaria llesta abans que acabi l'any, però quin cost tindrà?

Farid Reyes

dimarts 28 de juliol de 2020
Facebook Twitter

El director del laboratori farmacèutic britànic AstraZeneca va declarar que tot indica que el vacci estaria llesta per a abans que acabi l’any, això en funció dels avanços que s’han aconseguit en el desenvolupament de les recerques.

Si bé, els primers assajos clínics del vaccí de AstraZeneca van produir una resposta immunitària important i van demostrar ser segurs per als pacients, la seva eficàcia encara ha de ser establerta en un assaig de fase 3, amb un nombre de participants molt més important, abans de plantejar la seva comercialització a gran escala.

“El nostre objectiu és subministrar la vacuna a tothom, la vacuna estarà disponible a preu de cost a tot el món”, va declarar a RTL Pascal Soriot, director general dóna AstraZeneca.

Si bé el “preu de cost” estaria rodant els 2.5 euros per unitat, és a dir prop de 70 pesos mexicans, en aquest cas, els guanys arriben de vendre milers de milions de vacunes. Només a Mèxic, si se li subministrés la vacuna a tota la població estariem parlant d’una despesa del voltant de mil milions de pesos.

A més, altres farmacèutiques han declarat que no la vendran al cost. No obstant això, en ser part de les necessitats de salut elementals de la població, el cost d’una vacuna és comunament assumit pels governs i els sistemes de salut públics, així ocorre de fet amb altres vaccins per a altres malalties.

D’aquí la importància que sigui públic el sistema de salut als països, perquè són costos que han d’assumir-se socialment atès que el primer ha de ser destinar recursos per a una cosa tan elemental com la salut de la població.

Les farmacèutiques no són organitzacions filantròpiques, busquen lucrar-se, així, AstraZeneca, soci de la Universitat d’Oxford, va signar un contracte per mil 200 milions de dòlars amb l’agència Barda del govern dels Estats Units, per a subministrar el lliurament de 300 milions de dosis, mentre la Unió Europea va signar un contracte similar al juny.

És a dir, ja els Estats Units i la Unió Europea estan acaparant bona part dels vaccins, per la qual cosa es preveu una disputa pel control d’aquesta.

Per això, el desenvolupament científic i tecnològic, ha d’estar posat en funció de resoldre els problemes de la societat, no en funció d’incrementar encara més els guanys dels milionaris propietaris de les empreses privades de salut i de les farmacèutiques. En aquest cas, la vacuna ha de ser administrada massiva i gratuïtament a tota la població per a protegir-la i evitar que continuïn morint milers tots els dies.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts