×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Regne d’Espanya: Una democràcia consolidada per la gràcia de Déu

A partir del debat obert entorn de l’opinió de Pablo Iglesias, vam sentir les veus de diferents dirigents del PSOE de què el Regne d’Espanya és una democràcia consolidada...

Guillermo Ferrari

divendres 12 de febrer de 2021
Facebook Twitter

Una democràcia consolidada amb llibertat d’expressió: Avui Pablo Hasel té el dia límit per entrar a la presó voluntàriament. El seu delicte dir que els Borbons són uns lladres. Valtònic va exiliar-se per evitar la presó. I així el raper Strawberry i altres cantants i artistes.

Una democràcia consolidada amb un atur que ha crescut exponencialment des de la crisi de la Covid19. Amb milers de treballadors en ERTOs que cobren tard i misèria.

Una democràcia consolidada que persegueix al poble català perquè vol exercir l’autodeterminació. El judici al procés, al voltant de tres mil represaliades (com la Tamara, l’Adri, els presos del 23S, etc), les pancartes de la façana de la Generalitat, la prohibició de parlar de presos polítics als mitjans públics, etc.

Una democràcia consolidada que aquest divendres autoritza la manifestació de forces repressives per demanar més diners a Catalunya, ja que és una destinació “perillosa” però prohibeix als que volem queixar-nos per l’empresonament imminent de Pablo Hasel.

Et pot interessar: VOX: el perill d’una extrema dreta decidida enfront d’una “esquerra” neoliberal o domesticada

Una democràcia consolidada que obliga a fer unes eleccions sense garantir les mínimes mesures de seguretat, com la vacunació de les autoritats de mesa, doblar els centres electorals per a evitar les aglomeracions o implementar el vot electrònic.

Una democràcia consolidada que permet que la cúpula militar, religiosa i polítics corruptes es vacunin abans que les persones de risc i el personal que treballa dins dels centres sanitaris i a primera línia.

Una democràcia consolidada que fot fora de les seves cases als més pobres, però que paga 76 mil euros del batxillerat de la princesa i més de 7 milions d’euros a l’any a la família reial, mentre hi ha famílies que han de fer cues per poder menjar cada dia.

Una democràcia consolidada que deixa morir als seus avis a les residències, sense gairebé atenció mèdica. Però que a l’”avi emèrit” li deixa fugir i li paga totes les despeses. I a més no informarà res sobre això. Amb un Parlament que es va negar cinc vegades a investigar sobre els “possibles” delictes de Joan Carles.

Et pot interessar: Alberto Garzón condemna les protestes a Catalunya contra Vox

Una democràcia consolidada amb un cap d’estat que l’ha posat el dictador Franco i que l’esquerra ha pactat amb els franquistes perquè continués i amb una nova esquerra que li fa regals com si tot fos un “Joc de trons”.

Una democràcia consolidada que té un exèrcit amb molts oficials i soldats que canten el “cara el sol”, que reivindiquen la dictadura de Franco i que fan el salut de la mà alçada.

Una democràcia consolidada que ha heretat el mateix poder judicial que tenia el “generalísimo”, les mateixes famílies i cognoms que s’encarreguen de fer “injustícia” cada dia: contra les dones, contra els joves, defensant als grans empresaris.

Una democràcia consolidada que té un govern preocupat per als ajuts a les empreses de l’Ibex35 mentre els treballadors són llençats al carrer per ERO o cobren una misèria amb els ERTOs. I que a més es nega a anul·lar immediatament la reforma laboral i augmentar el salari mínim.

Això que ells diuen “democràcia consolidada” és la democràcia de l’u per cent, la democràcia dels rics i poderosos, la democràcia de l’Ibex 35 que vota cada dia i governa amb reunions constants amb els seus representants polítics: els governs i les institucions del Règim del 78.

Per a la vicepresidenta Carmen Calvo, el Regne d’Espanya és una democràcia plena i consolidada i som dins de les 20 millors democràcies. El problema és que totes aquestes democràcies governen per als grans empresaris i els poderosos. Qui tingui dubtes, només un botó de mostra: l’especulació amb els vaccins i les mascaretes durant la pandèmia.

Et pot interessar: Contra unes eleccions imposades, per una alternativa anticapitalista i d’independència de classe: vot nul o abstenció


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

23S: quatre anys de l'operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

23S: quatre anys de l’operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

Quatre motius pels que la classe treballadora ha de lluitar de manera independent per l'amnistia total de totes les lluitadores

Quatre motius pels que la classe treballadora ha de lluitar de manera independent per l’amnistia total de totes les lluitadores

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Indults, rebaixa de penes, impunitat: les "amnisties" dels amics del Règim

Indults, rebaixa de penes, impunitat: les "amnisties" dels amics del Règim