×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Reguant i Baños citats a declarar per no respondre les preguntes de Vox

Els ex diputats de la CUP Eulàlia Reguant i Antonio Baños han estat citats a declarar després de negar-se a respondre a les preguntes de Vox durant el judici als líders sobiranistes per l'1-O.

EsquerraDiari.cat

divendres 14 de febrer de 2020
Facebook Twitter

Els ex diputats de la CUP Eulàlia Reguant i Antonio Baños han estat citats per a aquest 25 de febrer pel jutjat d’instrucció de Madrid.

Segons han comunicat tots dos en roda de premsa aquest matí, la citació és per un presumpte delicte de desobediència després de negar-se a respondre a les preguntes de Vox durant el judici als líders sobiranistes.

Durant la fase de testimoniatges que es va allargar més de dos mesos, tant Reguant com Baños es van negar a contestar les preguntes de l’acusació particular que va exercir Vox durant tot el judici.

Reguant en aquell mateix moment de la declaració com a testimoniatge va afirmar que "enfront de l’extrema dreta, enfront d’un partit masclista i xenòfob no acceptaria contestar". I en la mateixa línia, aquest matí l’ex diputada ha anat més enllà i ha defensat que "acceptar una ideologia discriminatòria en el marc del judici del TS ja marcava la impossibilitat d’obtenir justícia en aquell tribunal".

Cal recordar que el judici als líders sobiranistes per l’1-O va ser vist com una farsa pel conjunt de la societat catalana amb la finalitat d’eliminar d’arrel la direcció processista per la via de la judicialització del conflicte.

En aquest sentit, Reguant ha manifestat en la roda de premsa que "la presència de Vox s’ha d’entendre com un element més de l’engranatge de l’Estat", a més de denunciar que "la vinculació de la judicatura espanyola amb Vox té com a icona el cap de llista a les eleccions andaluses: Francisco Serrano, jutge en excedència".

Per part seva, l’ex regidora de la CUP a l’Ajuntament de Barcelona María Rovira, present també a la roda de premsa d’aquest matí, ha manifestat també que "assenyalar Vox és assenyalar les estructures d’un Estat herència del franquisme".

I és que l’auge de l’extrema dreta i Vox sorgeix de les entranyes del mateix Règim del 78 a conseqüència de la deriva reaccionària dels principals partits com són el PP i el PSOE.

Sens dubte, la citació a Eulàlia Reguant i Antonio Baños és un mostra més d’aquesta judicialització que el Règim de l’Estat espanyol manté com a esperó per a no només criminalitzar als dirigents sobiranistes, sinó al conjunt del moviment independentista i les aspiracions pel dret a l’autodeterminació del poble català.


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

I què fem contra l'extrema dreta?

I què fem contra l’extrema dreta?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques