×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Repudi a violència paramilitar a Cochabamba, Bolívia

Des de Cochabamba van arribar a la redacció de La Izquierda Diario Bolívia vídeos i fotos de veïns que denuncien el amadrentamiento i la violència que està generant la RJK contra el poble treballador mobilitzat.

EsquerraDiari.cat

dilluns 10 d’agost de 2020
Facebook Twitter

Mentre es desenvolupava el diàleg convocat per Áñez, a Cochabamba, el grup paramilitar denominat Resistència Juvenil Kochala (RJK), es va concentrar en la zona de Colcapirhua per a agredir a les i els veïns mobilitzats. Repudiem i denunciem la violència d’aquests grups paramilitars que gràcies al cèrcol mediàtic busquen actuar amb impunitat. Reproduïm vídeo de denúncia de les i els veïns enfront d’aquesta situació.

Veïns denuncien amedrentamiento per part de la Resistència Juvenil Kochala

L’accionar d’aquests grups paramilitars no sols s’està donant en Cochabamba, en les xarxes es difon també la mobilització que comença a desenvolupar-se per part dels paramilitars de la Unió Juvenil Cruceñista (UJC). A La Paz, ahir en la nit, també aquestes forces de xoc al servei del bloc colpista es van dirigir al piquet de vaga que joves autoconvocados mantenen en la plaça Avaroa, en inmediacioens del Tribunal Superior Electoral, per a acoquinar-los violentament.

Font: vídeo rebut de veïns de Cochabamba - difós en xarxes socials

Enfront d’aquesta situació, Javo Ferreira, membre de la LOR-CI, en ser consultat sobre com avalua la situació va afirmar:

“Que la mobilització controlada i limitada a la comanda d’eleccions el 6 de setembre que havia impulsat el MAS i la COB, buscant descomprimir el profund malestar obrer, pagès i popular que hi ha davant el desastrós maneig de la crisi soci-sanitària i econòmica, s’està transformant, a pesar del MAS i malgrat les burocràcies sindicals, en una poderosa manifestació de rebuig al colpisme. És urgent avançar en l’autoorganització establint delegats i delegades revocables i amb mandat en els diversos punts de bloqueig per a coordinar la defensa de la vida i del dret a la protesta davant l’amenaça d’aquests grups per a-militars que com anit a la ciutat de La Paz, en la plaça Avaroa, o en Santa Rosa a l’Orient del país, o en aquests moments en Cochabamba, vénen sembrant violència i terror. No podem permetre que els fills de les i els treballadors i el poble siguin privats no sols de la salut i educació sinó que fins i tot se’ls privi del dret a la protesta.

Des de la LOR-CI cridem al Magisteri Urbà de La Paz i Cochabamba a trencar amb el colpisme que han vingut implementant des de novembre. És urgent que les i els treballadors, miners, fabrils i tots els assalariats forgem la més sòlida i àmplia unitat amb el sector pagès, indígena i els altres sectors populars mobilitzats”.

Et pot interessar: El retorn de la lluita indígena i com pensar la revolució després del cop d’estat

Et pot interessar: El setge a La Paz se sent i s’aguditza el desproveïment


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques