×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Repudien a l’Argentina espionatge il·legal contra el Partit dels Treballadors Socialistes

El cap de setmana es va conèixer que l'agència d'intel·ligència de l'Argentina va espiar a periodistes i acadèmics, a més d'una reunió i a dirigents del Partit dels Treballadors Socialistes (PTS), partit que integra el Front d'Esquerra. Aquest espionatge il·legal va rebre un immediat repudi generalitzat.

dijous 11 de juny de 2020
Facebook Twitter

Es coneix que els serveis d’intel·ligència van realitzar un informe sobre una reunió del 24 de setembre de 2017 a l’Hotel Bauen, de la ciutat de Buenos Aires on centenars de treballadors van realitzar un plenari obert per a reflexionar i resoldre mesures en moments en en què "el Govern de Macri i les patronals intentaran descarregar nous atacs sobre la classe treballadora i el poble pobre, amb la complicitat de les cúpules sindicals". L’informe de l’Agència Federal d’Intel·ligència (AFI) detalla que la informació va ser recaptada per “fonts pròpies”, ergo “infiltrats” en aquesta reunió.

“S’obté de fonts pròpies que durant les activitats dutes a terme en relació al plenari d’esment es van establir les pautes generals d’armat de comissions que tindran com a missió operativa l’entorpiment de la conferència OMC a desenvolupar-se durant el corrent any; fins d’obstaculitzar el desembarcament del G 20 al país”, relata l’absurd informe, on també s’esmenta al capdavant d’Organitzacions en Lluita (FOL) i a la Tendència Piquetera Revolucionària (TPR). Com s’ha difós, hi ha també entre les víctimes de l’espionatge il·legal a les mans de l’Estat prop de 400 periodistes i activistes de Ni Una Menys.

El dossier va ser elaborat per la Direcció d’Anàlisi Interior del Departament de Delictes contra l’Ordre Constitucional i en ell hi ha fotos i dades personals d’alguns dels dirigents del Partit dels Treballadors Socialistes, part del Front d’Esquerra i els Treballadors a l’Argentina i impulsor de la Xarxa Internacional L’Esquerra Diari en aquest país. Al costat de la informació de dirigents del PTS hi havia un llistat d’aportants per a la campanya electoral de 2017 i una llista de “quadres formats”, per a referir-se a militants amb experiència.

Cal destacar que el que els serveis d’intel·ligència van reunir és informació absolutament pública, tant l’esmentada reunió com els dirigents espiats i els aportants són també públics i figuren en la web.

Però diguem clarament que això no fa menys greu l’activitat d’espionatge il·legal, que el PTS i altres organitzacions ja ha sofert en diverses oportunitats: Projecte X de Gendarmeria en 2011, el famós “canós de barba” en les manifestacions dels treballadors de Lear al juny de 2015, espionatge a Myriam Bregman, advocats de Centre de Professionals pels Drets Humans i familiars del Santiago Maldonado en 2017, i la recent vigilància il·legal als miners de Andacollo en Neuquén.

“Ens presentarem en aquesta causa exigint que s’investigui fins a les últimes conseqüències i sapiguem qui van ser els responsables materials i polítics d’aquest atemptat a les llibertats democràtiques’", van assenyalar des del PTES.

El repudi a aquests greus fets d’espionatge il·legal per part de dirigents del PTS i de nombrosos periodistes i personalitats es va fer sentir en les xarxes socials.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna