×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Rotund èxit de la segona vaga a QSR (Telepizza) Saragossa: 70-75% d’acatament

Treballadors de Glovo i Uber Eats es van sumar a la mesura de lluita. Nodrides concentracions de solidaritat es van realitzar alhora a Madrid i Barcelona. El 6 de juliol sortirà a la vaga la plantilla de les botigues de Telepizza a Barcelona. La lluita continua.

EsquerraDiari.cat

diumenge 30 de juny de 2019
Facebook Twitter

Foto: ED/ID

La segona jornada de vaga en QSR (Telepizza) Saragossa ha estat un èxit. Batent rècords de participació, entre el 70 i el 75% de la plantilla ha secundat la vaga aquest 29 de juny, informa en un comunicat el comitè de vaga. "Molts més treballadors/as s’han sumat a aquesta nova jornada de vaga per a exigir a l’empresa el pagament de la pujada del salari mínim".

“Al costat de la ‘històrica’ vaga del 31M, la primera que s’organitza en l’empresa en més de 30 anys (a conseqüència d’anys de pràctiques anti-sindicals), aquesta segona vaga ha marcat una nova fita per la participació dels treballadors de Glovo i Uber Eats. Una demostració que més enllà de la divisió que ens imposa la patronal és possible unir a la classe treballadora”, afirma el comunicat.

Per a la plantilla de Telepizza la vaga no ha estat fàcil. Com a denúncia el comitè de vaga, “hem hagut d’enfrontar els continus atacs per part de l’empresa. D’una banda, els intents de difamar al comitè de vaga, negant els drets dels delegats a actuar com a organitzadors de la vaga fent ús de les seves hores sindicals. I, com ja va succeir el 31M, la vulneració d’un dret fonamental de vaga, substituint il·legalment a treballadors i treballadores que es van plegar a la protesta”. Fets que els representants sindicals tornaran a denunciar a l’autoritat laboral competent.

L’empresa continua dient públicament que compleix “escrupolosament” amb l’SMI, com li va respondre en una nota de premsa a la interpel·lació feta per les diputades d’IU a l’Assemblea de Madrid, Sol Sánchez i Vanessa Lillo, que han demanat aquest dissabte al Govern central un "compromís real" perquè Telepizza aplicació l’actual salari mínim, alguna cosa que les parlamentàries consideren que la companyia "no fa, malgrat haver triplicat els beneficis".

El comitè de vaga de Saragossa, no obstant això, desmenteix a la patronal i denúncia que en els fets “es nega a negociar amb el comitè de vaga les taules salarials”. I també a “informar com està calculant els complements salarials”, sabent que “la seva proposta de pujada salarial està molt lluny del que exigeix el Decret llei d’augment del SMI, l’Estatut dels Treballadors i de les sentències anteriors i actuals”. Mentrestant, asseguren els integrants del comitè de vaga, “els està dient als treballadors (de forma oral per descomptat, perquè no quedi cap prova per escrit) que els pagaran a final d’any, quan en el comunicat oficial l’empresa ha deixat ben clar tot el contrari”.

La realitat és que QSR (franquícia de Telepizza) “ni tan sols ha pagat, en aquesta primera volta de la nòmina, la pujada salarial de 50 cèntims/hora que havia promès”, continua el comunicat. Si això no es reverteix, asseguren els treballadors, “hauran demostrat a tota la plantilla que la proposta que van fer va ser tota una maniobra anti-sindical orquestrada per a evitar que la plantilla anés a la vaga. Més raons perquè els treballadors/as que van ser enganyats per aquesta proposta inicial surtin en major número a la següent vaga”.

En el marc de la jornada de vaga, aquest 29 de juny la plantilla de Saragossa ha tornat a marxar pels carrers de Saragossa, acompanyada d’altres organitzacions sindicals, socials i polítiques solidàries.

En finalitzar la manifestació s’ha realitzat un acte enfront del Paranimf de la ciutat, en el qual han pres la paraula els principals referents del comitè de vaga.

Intervenció de Darwin, delegat d’UGT, en finalitzar manifestació.

Intervenció d’Asier, delegat de CGT i president del comitè d’empresa, en finalitzar manifestació.

Solidaritat a Madrid i Barcelona

El comitè de vaga ha felicitat en el seu comunicat “a tots els treballadors i treballadores vaguistes pel seu esforç i participació en les vagues i protestes del dia 29J”, però també han agraït “el suport rebut per multitud de sindicats, col·lectius socials i organitzacions polítiques des de diferents ciutats de l’Estat”.

Les nodrides concentracions de suport realitzades a Madrid i Barcelona van ser un rotund èxit, reunint diversos centenars de persones en solidaritat amb la nostra lluita.

A Madrid, una important concentració va reunir a més de 100 persones malgrat la calor, amb desenes de representants de sindicats i organitzacions solidàries que es van fer presents. Durant la concentració, de 19 a 20 hores, la botiga del carrer Princesa, 7, va romandre tancada.

A Barcelona, “es va demostrar que quan la classe obrera copeja unida, aliada als moviments socials, pot marcar el camí per a aconseguir la unitat de les nostres files”, afirma el comunicat del comitè de vaga. Així es va veure quan dos centenars de manifestants de l’Orgull s’han sumat a la concentració de solidaritat a les portes de Telepizza a la Plaça Urquinaona. Aquest mateix esperit es va viure a Saragossa, quan el comitè de vaga va impulsar una Comissió LGTBI a Telepizza per a donar suport a la manifestació del 28J.

L’empresa segueix sense donar cap mostra de diàleg amb la representació de la plantilla, denuncien els treballadors. Per això reafirmen que “la lluita continua” i criden “a tots els treballadors i treballadores a secundar la vaga convocada el pròxim cap de setmana a les botigues de Barcelona i sumar forces per a enfrontar el despotisme patronal”.

Veure imatge en *TwitterVer imatge en Twitter

Sense cap dubte, aquest 29 de juny ha estat una gran jornada de lluita obrera, amb la joventut treballadora i precària al capdavant. Un exemple del camí a seguir.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts