×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Rufián, son més de 40 els presos polítics que estan en una cel·la!

Rufián incendia les xarxes amb una piulada en la que ignora als presos i preses polítiques d'aquestes setmanes, incidint en la criminalització contra la joventut de la generació del 14O, la mateixa que ja no accepta que els manin a casa i s'oposa al processisme.

Arsen Sabaté

dimarts 5 de novembre de 2019
Facebook Twitter

El Govern i els seus partits, ERC i JxCAT, segueixen amb el seu intent de reposicionar-se després de convertir-se en part de l’engranatge repressiu del nou marc reaccionari post sentencia, amb els Mossos al capdavant.

Però més encara, a cinc dies de les eleccions del 10N, els partits processistes tracten d’accelerar el seu gir a l’autonomisme de cara a un possible futur govern del PSOE. És per això que durant aquestes setmanes de "revolta catalana" a penes s’ha vist als principals dirigents dels seus partits als carrers, tampoc han denunciat la violenta repressió policial, co-dirigida per ells mateixos, és clar.

Gabriel Rufian, diputat d’ERC, ho va expressar clarament durant els dies més aguts d’aquestes setmanes quan va dir en el seu compte de twitter que "després de protagonitzar un dia més les manifestacions més belles, multitudinàries i cíviques de la història de la societat catalana hagi de veure una nit més com s’ho carreguen els 300 salvatges de sempre és injust, frustrant i groller. Ho repetim: no ens representen".

Doncs bé, aquests joves que criminalitza Rufian, són la joventut de la generació 14O, la joventut que va néixer a la lluita després de l’1O del 2017 i veure com la policia reprimia durament a les seves mares i àvies. La joventut que ha dit prou al fet que el Govern els mani a casa després de manifestacions simbòliques. És la joventut que s’oposa als carrers al processisme i la seva volta a l’autonomisme.

I en l’equilibri entre reposicionar-se electoralment i pacificar els carrers de Catalunya, el "botifler" Rufian, com ja l’anomenen, ha tornat a aclarir la línia del processisme amb un nova piulada incendiaria que obvia els presos polítics que ha deixat la violència policial d’aquestes setmanes.

Durant el debat d’ahir entre els principals candidats a president del Govern, Rufian escrivia que hi havia 9 demòcrates a la presó i un feixista en un debat, referint-se a Santiago Abascal, líder del partit d’extrema dreta VOX. Ignorant, una vegada més, als 28 presos polítics d’aquestes setmanes i als membres dels CDR a la presó provisional detinguts el 23S.

La piulada ha tingut centenars de respostes, la majoria per a recordar-li a Rufian que no són nou, són més de 40 presos i preses polítiques els que estan en una cel·la.

Davant això, convindria recordar les paraules de Paula, una de les detingudes durant aquestes setmanes i posada en llibertat condicional, en les quals en una roda de premsa assenyalava que “Moltes joves han viscut per primera vegada la cara més fosca de l’aparell repressor de l’estat. Volen espantar i desmobilitzar els joves que han plantat cara a la sentència”. I en això estan ara mateix també els partits del processisme.

Per això, com venim plantejant des del CRT, aquest 10N l’únic vot contra el règim, la repressió, per l’amnistia i contra tot intent de tancament per dalt a la crisi del règim és un vot a la CUP a Catalunya i un vot nul en solidaritat amb el poble català a la resta de l’Estat.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah