×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Rússia proposa un alto-el-foc temporal pel nadal ortodox

Putin afirmava aquest dijous que a comanda del patriarca de l'Església Ortodoxa Russa, ordena un cessament del foc de 36 hores perquè russos i ucraïnesos puguin celebrar el nadal ortodox. Ucraïna va rebutjar aquesta treva i va declarar que no hi haurà cessament d'hostilitats fins que Rússia no es retiri del seu territori.

Redacció internacional

dijous 5 de gener de 2023
Facebook Twitter

L’alto-el-foc unilateral per part de Rússia, duraria des de les 12 hs. -horari rus- del 6 de gener fins a les 24 hs. del dissabte 7 de gener.

En el comunicat del Kremlin, que anuncia aquesta treva de 36 hs. i que va reproduir l’agència AFP, afirma: "Tenint en compte la crida de sa santedat el patriarca Kirill (N.R.: cap de l’Església Ortodoxa de Rússia), vaig instruir al ministre de Defensa que ordeni un règim de cessament el foc en tota la línia de contacte entre els bàndols a Ucraïna a partir de les 12 del 6 de gener d’enguany fins a les 24 del 7 de gener".

Abans havia estat Kirill, pròxim a Putin i defensor de la invasió i reaccionària guerra de russa a Ucraïna, qui havia sol·licitat aquest alto-el-foc pel nadal ortodox.

En conèixer-se el comunicat del Kremlin, Mikhailo Podolyak, assessor de Zelensky, li va contestar per twitter afirmant que "ha d’abandonar els territoris ocupats, només llavors tindrà una ’treva temporal’. Un dia abans països imperialistes membres de l’OTAN (que en aquests mesos venen augmentant el seu poder militar i rearmant a Ucraïna en un avanç militarista) com França, Alemanya i els Estats Units van anunciar l’enviament de tancs lleugers, la qual cosa se suma a altres armaments i els enviaments de diners que sobretot el govern de Biden, ve lliurant a Ucraïna, en una guerra on el bàndol ucraïnès està dirigit per aquest organisme internacional polític-militar.

Aquest cessament del foc unilateral per part de Putin, a més de contemplar la comanda del seu aliat religiós, tal vegada es deu a la necessitat de donar-li un respir a les seves tropes, que ja porten gairebé 11 mesos ininterromputs d’accions militars a Ucraïna.

D’altra banda tant Rússia com Ucraïna van rebutjar la mediació proposada pel president turc Tayyip Erdogan, aclarint que tots dos països rebutgen les negociacions de pau a curt termini. Putin va afirmar a Erdogan que la pau vindrà quan el govern de Zelensky reconegui "les noves realitats territorials", en al·lusió als quatre territoris ucraïnesos, ocupats per Rússia.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah