×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

S’inicia la major vaga de la història de Ryanair amb la patronal i el govern enfront

Comença la tercera vaga de l'estiu dels tripulants de cabina de Rynair a l'Estat espanyol per exigir drets laborals mínims no reconeguts entre ells vacances pagades, salari mínim i acabar amb la repressió sindical.

dilluns 8 d’agost de 2022
Facebook Twitter

Com es va anunciar fa unes setmanes i davant la negativa per part de l’empresa de negociar amb els treballadors, ha començat la tercera vaga de Rynair. Des del 8 d’agost al 7 de gener hi haurà aturs de dilluns a dijous cada setmana per lluitar per una sèrie de drets laborals com el salari mínim, vacances anuals i la reincorporació d’11 treballadors acomiadats per exercir el seu dret a vaga.

Els sindicats també han denunciat que l’empresa reprèn l’escalada de repressió davant la llibertat sindical dels seus treballadors, amb maniobres de pressió com les cartes d’amenaces als seus empleats que es troben en baixa mèdica. Com han compartit alguns mitjans de comunicació, en aquestes cartes l’empresa pressiona als seus empleats per haver exercit en diverses ocasions en menys d’un any el dret a donar-se de baixa a causa de motius de salut, tractant de vulnerar, no només el dret a la baixa mèdica sinó a la seva intimitat, en exigir informació sobre la causa exacta del seu problema de salut.

Aquest nou atac a la plantilla que busca forçar la reincorporació d’empleats al treball sense respectar els seus drets s’uneix a l’exigència d’uns serveis mínims abusius per part del Ministeri de Transports que ha permès a l’empresa forçar a tota la seva plantilla a que els compleixin.

USO i Sitcpla, els sindicats que dirigeixen la lluita denuncien que Ryanair es nega a asseure’s a negociar i que l’única resposta de l’empresa en les seves cartes ha estat amenaces als delegats sindicals i al comitè de vaga. Per la seva part com ja es va denunciar anteriorment, CCOO va pactar a esquena de la resta de la plantilla i sindicats un acord amb l’empresa del qual només es beneficien els seus afiliats i ha tractat d’ajudar a l’empresa desconvocant als seus afiliats de les mobilitzacions, en un nou gest de la burocràcia sindical per guanyar-se el favor de la patronal.

Tot i que l’empresa afirma públicament que la vaga no afecta a més de l’1% dels seus vols, la realitat és que en les mobilitzacions del juny i juliol van cancel·lar 319 vols i aquest primer dia de vaga han estat 10. Si bé l’empresa tracta de minimitzar els efectes de la vaga, la realitat és que està aconseguint una rellevància mediàtica.

Per part seva, els treballadors denuncien el paper del Govern amb els abusius serveis mínims imposats pel Ministeri de Transports i exigeixen al govern i als ministeris competents, entre ells el Ministeri de Treball, que rectifiqui aquest abús.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"