×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Sagnant repressió d’Israel: almenys 41 palestins assassinats en protestes contra el trasllat d’Ambaixada de EEUU

A més hi ha milers de ferits per trets de bala. Milers de persones es van mobilitzar contra el trasllat de l'ambaixada d'EUA des de Tel Aviv a Jerusalem.

dilluns 14 de maig de 2018
Facebook Twitter

Almenys 41 palestins -entre ells un menor- han mort i més de 1700 han estat ferits per foc israelià, segons ha informat el ministeri de Salut palestí, en les protestes a la frontera de Gaza contra el trasllat de l’Ambaixada d’Estats Units de Tel Aviv a Jerusalem.

Els palestins es mobilitzen des de fa setmanes amb motiu de la Marxa de la Tornada, que reclama el dret dels refugiats a tornar a les seves llars.

Les manifestacions es concentren a la frontera de la Franja de Gaza amb campaments i mobilitzacions sobre els quals Israel ja va donar l’ordre de disparar a matar contra tot aquell que s’acosti a les tanques frontereres. Una referència que queda a criteri dels franctiradors israelians que van assassinar a una mitjana de 8 palestins cada divendres de protestes i van deixar milers de ferits.

El portaveu del ministeri de Salut palestí a Gaza, Ashraf al Qedra, va informar que el primer assassinat va ser Anas Qudieh, de 21 anys per impacte de bala a l’est de Jan Yunis, en el sud de la franja.

Més tard es va informar de la mort d’altres cinc palestins, xifra que ha augmentat amb el pas de les hores pel criminal accionar de l’Exèrcit israelià. La majoria dels palestins assassinats són joves i també hi ha almenys un menor de 14 anys.

Que l’Exèrcit israelià està decidit a realitzar una veritable massacre ho demostra que la majoria de ferits (més de 400) el van ser per ferides de bala, a més de que centenars van ser atesos per asfíxia producte dels gasos.

Les forces israelianes, sostenen que estan responent amb mètodes de dispersió de masses i amb foc real i estan "operant d’acord als procediments d’actuació estàndard", segons informen les autoritats de l’Estat d’Israel. L’Exèrcit israelià ha reforçat la seva presència a la zona amb diversos batallons i comandants militars estan en el terreny per conduir les operacions.

El ministre de Defensa israelià Avigdor Lieberman, havia dit que a Gaza "no hi ha gent innocent (...) tothom està afiliat a Hamas". És a dir que va donar a l’Exèrcit via lliure per disparar i assassinar. Aquest mateix argument és el que va utilitzar el portaveu de l’Exèrcit, Jonathan Conricus, aquest divendres en justificar la repressió i assassinat amb l’argument que "200 i 400 esvalotadors van atacar deliberadament la tanca amb còctels molotov i pedres" i va alertar que "no es tolerarà que Hamas utilitzi a civils i menors per infiltrar-se".

Al mateix temps que les forces israelianes cometen una massacre, en territori palestí, va començar la inauguració de l’ambaixada Estats Units a Jerusalem, la qual cosa és considerat com una nova provocació del govern nord-americà i israelià contra les comunitats àrabs i musulmanes de tota la regió.

"Avui obrim l’ambaixada dels Estats Units a Jerusalem, Israel", va dir l’ambaixador davant el president israelià, Reuvén Rivlin, el primer ministre, Benjamí Netanyahu, i la delegació nord-americana enviada per Donald Trump, que inclou a la seva filla Ivanka i el seu marit Jared Kushner.

Unes hores abans el president Trump afirmava a la xarxa social Twitter, mentre desenes de palestins eren assassinats, que la inauguració de la nova ambaixada era “un gran dia per a Israel”.

Estats Units és el primer país a tenir la seva representació diplomàtica davant Israel a Jerusalem després que els països les retiressin quan la comunitat internacional ho va demanar per l’annexió israeliana il·legal de la part ocupada palestina, no reconeguda internacionalment.

Des de l’anunci de Trump, sobre el trasllat de l’ambaixada a Israel, es va generar una onada de rebot entre els palestins que porten setmanes de protestes, brutalment reprimides per l’Exèrcit israelià. La repressió de l’Estat d’Israel sobre el territori ocupat de Cisjordania, on es manté una política obertament colonialista, es complementa amb l’empresonament massiu de manifestants, entre els quals es troba un gran nombre de joves.

Segons un recent informe el 95% dels detinguts en les protestes per Jerusalem són joves, i entre ells el cas més emblemàtic és el de Ahed Tamimi, la jove activista palestina de 16 anys que va ser empresonada enmig de la nit al costat de la seva mare i una cosina. Ahed va ser detinguda després de fer-se viral un video en el qual bufetejava a un soldat israelià, armat fins a les dents, perquè surti del jardí de la seva casa.

La brutalitat dels "mètodes" de l’Exèrcit israelià és tan evident que no solament van ser qüestionats per diverses organitzacions internacionals, sinó també per cinc exsoldats d’Israel que fa quinze dies van publicar una carta on denuncien que l’Exèrcit dispara indiscriminadament a matar contra "persones desarmades", fins i tot nens.

Les protestes planificades per diferents organitzacions palestines van començar el 30 de març i s’estendrà durant sis setmanes. L’objectiu és donar la més àmplia difusió a la demanda històrica pel dret de tornada dels refugiats palestins a les ciutats i llogarets de les quals les seves famílies van fugir, o van ser expulsades, durant la sistemàtica neteja ètnica sobre la qual es va fundar artificialment l’Estat d’Israel en 1948 als territoris històrics palestins.

La massacre que està produint el criminal accionar de l’exèrcit israelià a la frontera amb la Franja de Gaza comença a ser rebutjada per diversos països de la regió. La festa preparada pel govern d’Estats Units per a la inauguració de la seva ambaixada apareix com una veritable provocació imperialista contra el poble palestí.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”