×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Sánchez es treu la careta i endureix la política migratòria

El Govern de Sánchez va passar de donar la benvinguda als vaixells rebutjats per la resta d'Europa a negar-se a rebre immigrants d'altres països. El "progressisme" del President no es veu ni amb lupa.

Guillermo Ferrari

dimarts 29 de gener de 2019
Facebook Twitter

El “Govern del canvi” de Pedro Sánchez en tan sols uns mesos, va canviar la seva política de gestos cap als immigrants per una política tan restrictiva com la que exerceixen els governs d’Itàlia i Malta. No permet salpar al vaixell Open Arms evitant que continuïn rescatant refugiats d’una mort gairebé segura.

La política d’aquests peculiars “progressistes” es complementa amb la negativa a acollir més vaixells que rescatin vides en el mitjà del Mediterrani com va passar amb el vaixell que finalment va amarrar a Malta i a més, la negativa a acceptar una part de les 49 persones que va rebre l’illa. Tampoc informa sobre quin haurà passat amb aquells immigrants que van recollir l’Aquarius i l’Open Arms i van deixar en ports espanyols

No, res d’això. El Govern del PSOE ha deixat de costat la seva política de gestos cap a la immigració a causa del “al·luvió” immigratori de l’any passat. Al voltant de 57.000 persones han aconseguit accedir a Europa a través de l’Estat espanyol. D’aquesta manera, les rutes migratòries han deixat de costat els “camins” cap a Itàlia i Grècia per a buscar accedir al vell continent per l’Estat espanyol.

Si bé és cert que ha augmentat notablement la immigració que arriba a l’Estat espanyol, també és cert que la pressió immigratòria a nivell de la Unió Europea s’ha reduït molt en els últims cinc anys. Això és així perquè les polítiques de l’Europa fortalesa han augmentat. La UE finança estats com Turquia, el Marroc o Líbia perquè ells siguin encarregats de frenar les migracions. I fins i tot augmenta els efectius i pressupostos de Frontex per a frenar-les.

Pot interessar-te (en castellà): Espanya fortalesa, una peça més de l’Europa anti-immigrants

No obstant això, aquesta “enorme pressió migratòria”, com la qualifica del Govern, a penes si representa menys del 0,12% de la població espanyola actual. I, si ho comparem amb els naixements en tot l’Estat durant 2017 tan sols és del 15%. I cal tenir en compte que els naixements han descendit un 25% en els últims 10 anys i gairebé un 5% respecte els de 2016. I, no només això, sinó que una bona part dels immigrants que trepitgen sòl espanyol, ho fan per a anar-se a altres països de la UE.

És mentida que el problema sigui l’enorme quantitat de refugiats que arriben a l’Estat espanyol. El problema és que el Govern de Sánchez pretén guanyar una mica de vots del centre dreta i situar-se en millors condicions per a unes pròximes eleccions presidencials. Que si no són en aquest any, ho seran el següent. L’aparició de *Vox és una oportunitat que el partit de la rosa pretén aprofitar ocupant un espai que el PP sembla abandonar.

Pot interessar-te: Marlaska anuncia la creació del Macro CIE que el PP va planejar a Algeciras

De totes maneres els mal anomenats “socialistes” (són social-liberals) són experts en solucions repressives abans els “sense papers”. Són els qui van elevar les fronteres a Ceuta i Melilla, els qui van posar les ‘concertinas’ allí mateix, que van començar les expulsions en calenta, els qui llancen als menors africans al carrer, els qui promouen i mantenen els Centres d’Internaments per a estrangers com a presons, etc.

El Govern de Sánchez tracta de preparar-se per a guanyar les eleccions i juntament amb Ciutadans establir un govern fort que apliqui una nova tanda de retallades socials. Tots els analistes econòmics auguren que hi haurà un nou període recessiu. No se sap bé de quina magnitud, encara que sembla ser important. El pròxim govern haurà de reduir el dèficit però ja sense el creixement que va acompanyar en els últims anys. Per a això, el Règim del 78 cerca un govern fort capaç d’escometre tasques dures. Sánchez es prepara per a això.

Al cap i a la fi, els governs d’aquesta democràcia per a rics tracten d’afavorir la baralla entre els de baix perquè així ens dominen millor, Què millor que ens barallem entre els treballadors natius i estrangers? Com es beneficien atiant l’odi entre els catalans i la resta dels pobles de l’Estat! No hi ha res millor per als rics que ens barallem entre treballadors i treballadores. Mentre ells es porten la part del lleó.

És necessari, una política que unifiqui als treballadors siguem del lloc que siguem, pertanyem al poble que sigui i del gènere que sigui per a defensar-nos del brutal atac que aquest Règim i els empresaris de l’Ibex 35 ens llancen amb la precarietat, la bretxa salarial, els sous de fam, l’opressió a les nacions. Avui més que mai cal rescatar la unitat dels treballadors per a lluitar per tots els nostres drets socials i llibertats democràtiques.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts