×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Sánchez visita a Zelenski i reafirma el seu compromís amb la política bel·licista de la UE

El viatge és part de la sèrie de visites de diversos mandataris de la UE, i és presentat com a part de "el suport, la solidaritat i el compromís d'Espanya” amb Ucraïna.

EsquerraDiari.cat

dijous 21 d’abril
Facebook Twitter

A primera hora del matí d’aquest dijous es feia pública la visita del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la capital ucraïnesa per a mantenir una reunió amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski.

Sánchez s’hauria traslladat amb avió fins a Polònia i des d’allà a Kíev en un tren nocturn. L’acompanya en el viatge la presidenta danesa, Mette Frederiksen.

El viatge havia estat anunciat per la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, aquest dimarts en la roda de presna posterior al Consell de ministres, sense concretar la data. També el mateix Sánchez va anunciar la seva intenció de reobrir l’ambaixada espanyola a Kíev en les pròximes setmanes.

El viatge de Sánchez és part de la sèrie de visites realitzades per altres mandataris de la UE. L’últim va ser el president del Consell Europeu, Charles Michel, aquest mateix dimecres. Abans ho van fer la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, la de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen o l’Alt Representant de Política Exterior dels Vint-i-set, Josep Borrell, així com els presidents de de Polònia, Mateusz Morawiecki; d’Eslovènia, Janez Jansa; de República Txeca, Petr Fiala; d’Eslovàquia, Eduard Heger; el canceller d’Àustria, Karl Nehammer, o el britànic, Boris Johnson, entre altres.

Com els anteriors, Sánchez presenta el seu viatge com a part de “el suport, la solidaritat i el compromís d’Espanya” amb Ucraïna. Lluny del discurs humanitari dels mandataris europeus, la ingerència dels països imperialistes de la UE i l’OTAN en el conflicte no té res de filantròpica.

La reaccionària invasió russa està sent emprada per portar endavant una carrera de rearmament sense precedents, reforçar els contingents OTAN a la regió i la seva possible ampliació a Finlandía i Suècia en els pròxims mesos, afermar la submissió d’Ucraïna a l’imperialisme europeu i nord-americà i iniciar una guerra econòmica d’impredictibles conseqüències.

El govern de coalició espanyol no té res de diferent en tot això. La seva visita es produeix només un dia després que es fes públic que l’ajuda militar europea al govern de Zelenski inclourà a partir d’ara armament pesat.

La necessitat d’una lluita independent contra l’ocupació russa i per detenir la maquinària bel·licista de l’imperialisme europeu es fa cada vegada més urgent per a detenir els escenaris de barbàrie als quals ens aboquen l’OTAN i Putin.


Facebook Twitter
La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l'escàndol Pegasus

Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l’escàndol Pegasus

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!