×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Segona jornada de vaga i manifestacions històriques dels docents

Més de 22.000 persones en la manifestacio de la segona jornada de vaga convocada pels sindicats d'Educació que han tornat a omplir els carrers de Barcelona, Tarragona i Lleida per fer retrocedir les imposicions del govern i el departament de Cambray.

EsquerraDiari.cat

dimecres 16 de març
Facebook Twitter

Foto: @sanafran86

Els sindicats d’Educació confirmaven aquest migdia que la segona jornada de vaga ha tingut un seguiment del 45% en escoles i instituts i que la manifestació d’avui a Barcelona ha juntat novament a milers de docents.

Com en la jornada d’ahir, la mobilització d’aquest dimecres ha estat massiva amb més de 22.000 persones. A més, a Tarragona s’han manifestat també 4.000 persones i a Girona més de 2.000, i a Lleida s’ha encartellat la façana de Serveis socials i la seu d’ERC i aquesta tarda s’hi celebrarà una nova mobilització.

De fet, en concloure la jornada d’ahir, el govern anunciava l’aprovació d’un plus retributiu per als directors que acabin el seu mandat amb una avaluació positiva que depèn del mateix departament d’Ensenyament. És a dir, tot un intent de“comprar” als directors de centre per a desactivar la vaga.

Et pot interessar: La Generalitat intenta “comprar” als directors de centre per a desactivar la vaga

En el cas d’avui la manifestació d’aquesta segona jornada de vaga ha començat a la plaça dels Països Catalans al tocar de l’estació de Sants i ha omplert els carrers fins a arribar al Saló d’Ensenyament que es celebra a la Fira de plaça Espanya.

La jornada d’avui ha començat ben d’hora amb desenes de docents protestant i aconseguint entrar al Saló d’Ensenyament on el conseller Cambray havia de fer el discurs d’inauguració. Finalment, les protestes han aconseguit que això no fos possible, no obstant Cambray ha acabat participant més tard.

Més tard, Cambray ha anunciat també que "els centres que vulguin podran mantenir l’actual currículum el curs vinent", cedint així davant una de les reivindicacions de les i els docents. Tot i que caldrà veure el nou esborrany del currículum que s’espera per a la setmana que ve.

Segons els propis sindicats, el balanç de la jornada d’avui és similar a les dades d’ahir, les quals ja van ser considerades com un èxit i una vaga històrica.

L’èxit de la vaga es degut en una bona part a les desenes d’assemblees organitzades en molts centres els dies previs i durant la mateixa vaga. Ara, és necessari que s’enforteixin i estenguin, i sobretot que es puguin coordinar a nivell de districte, ciutat i de tota Catalunya, dirigint les possibles negociacions des de baix.

A més, és important també que per a les jornades de vaga dels dies 29 i 30 de març, aquesta pugui ampliar-se amb sectors que també van poder participar-hi ahir, així com també les organitzacions estudiantils, i que el conjunt de la comunitat educativa faci d’aquestes jornades una gran vaga històrica que pugui torçar-li el braç al govern i les seves imposicions.

També pots llegir: “Si seguim, guanyem”. Com podem aconseguir-ho?


Facebook Twitter
Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d'eliminar la sedició"

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d’eliminar la sedició"

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

Rècord d'encariment de la cistella de la compra a l'octubre amb una alça de preus del 15%

Rècord d’encariment de la cistella de la compra a l’octubre amb una alça de preus del 15%

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel