×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Sense drets no hi ha vols: convoquen sis mesos més de vaga a Ryanair

Els sindicats USO i Sitcpla han convocat 6 mesos més de vaga per als tripulants de cabina de Ryanair. Després de 18 jornades d'aturades durant els mesos de juny i juliol, les precàries condicions laborals de l'empresa de vols low cost torna a portar a les treballadores a la vaga i paralitzar els aeroports.

Arsen Sabaté

dimecres 27 de juliol
Facebook Twitter

Com segueixen denunciant els integrants de la plantilla, Ryanair obliga als i les hostesses a obrir comptes corrents a Irlanda per cobrar el seu sou o haver de fer la declaració de la renda en aquest país, a més de no comptar amb el dret a la targeta sanitària ni a metge de capçalera, malgrat residir i treballar a Espanya.

Davant això, les principals reivindicacions de les treballadores són l’equiparació de les condicions amb el seus companys d’empresa a altres bases europees, com per exemple França o Alemanya, a més de l’exigència de l’elaboració d’un nou conveni per al personal de cabina de la companyia.

La plantilla denuncia que la companyia no respecta la llei de drets laborals. Entre altres vulneracions, les treballadores denuncien la falta de dret als 22 dies de vacances i la no aplicació de la normativa de prevenció de riscos laborals.

I com a punt més important es denuncia que manté un conveni compost per aquells retalls legals de diferents països que més afavoreixen els beneficis de l’empresa. La necessitat d’un conveni local i clar per als treballadors segons el seu país, amb la legislació convenient, és una de les exigències més antigues dels treballadors de la companyia, que encara està pendent de conquistar.

De fet, les jornades de vaga van començar en el moment en que l’empresa va deixar de negociar aquests conveni, mentre que, per altra banda i d’esquenes a la resta de sindicats, va haver-hi també un intent d’acord de la patronal amb CCOO per tal d’anul·lar a les majories dins la companyia.

Durant els mesos de juny i juliol les jornades de vaga ha afectat a nivell internacional i han provocat gairebé 26.000 cancel·lacions en el que portem d’estiu. Les cancel·lacions s’han succeït a París, Brussel·les i Londres. A Espanya, són Mallorca, Barcelona i Màlaga els aeroports més afectats, amb centenars de cancel·lacions i retards. Foment considera que aquestes mobilitzacions seguiran afectaran un 57% dels vols durant el període vacacional. I és que a les aturades dels Tripulants de Cabina de Passatgers (TCP) de Ryanair, s’hi han anat sumant tambe les plantilles d’EasyJet, Lufthansa, British Airways o Transavia.

D’igual manera, durant les vagues, l’aerolínia trasllada treballadors de múltiples països per pal·liar les pèrdues, o denunciant a treballadors per no complir abusius serveis mínims que en ocasions s’han aproximat al 100%.

Les noves convocatòries de vaga dels tripulants de cabina de l’aerolínia seran de 24 hores i es faran de dilluns a dijous del 8 d’agost al 7 de gener del 2023, mentre la companyia segueixi negant-se a negociar les demandes de la plantilla per la millora de les seves condicions.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria