×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Si no li agraden els meus principis tinc aquests altres

Junts per Catalunya pacta la Diputació de Barcelona amb el PSC i Esquerra Republicana de Catalunya avisa que s'abstindrà en la investidura de Sánchez. Com no m'agrada l'1O, pacto amb el 155.

Guillermo Ferrari

dissabte 13 de juliol de 2019
Facebook Twitter

Des del contundent Referèndum de l’1O, tant les forces de Carles Puigdemont com les d’Oriol Junqueras fan l’impossible per a oblidar-lo i, en relació a la República catalana, pretenen que quedi tot en una frase: “fer efectiva la República”. La República catalana per a aquestes forces és alguna cosa així com l’horitzó: “com més vaig cap enllà, més lluny queda i com més de pressa hi vaig, més lluny se’n va” (disculpin que citi a Serrat).

No val la pena fer esment a cadascuna de les renúncies fetes per totes dues formacions. No val la pena sobretot perquè són tantes que caldria escriure un llibre per a esmentar-les totes. Les últimes han estat les negociacions que s’estan fent per a constituir els ajuntaments, la presidència de l’Estat espanyol i la de la Diputació de la província de Barcelona, per descomptat al costat de totes les controvèrsies generades entre ERC i JxCat.

El que ha vingut succeint és que en els pactes per a governar els municipis tant Esquerra Republicana com Junts per Catalunya han pactat en varis d’ells amb forces del “155”. Això és amb el PSC. En aquests dies la gota que vessa el got és el pacte anunciat perquè l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, presideixi la Diputació de Barcelona. Al mateix temps que Esquerra ha dit a destra i sinistra que s’abstindrà en la investidura de Pedro Sánchez per a la presidència de l’Estat.

ERC i JxCat pacten contra la República catalana

Com es pot entendre que les forces “independentistes” pactin amb forces del “155” que van apallissar al poble català que va anar a votar l’1O? De manera senzilla, JxCat i ERC anaven de farol, com va dir l’exconsellera Clara Ponsatí i les defenses dels presos polítics catalans en l’al·legat final del judici farsa. No volien arribar on van arribar. No volien un 1O impulsat pel poble, ni l’espectacular vaga del 3O. Com a màxim volien una República catalana pactada amb la Monarquia i el Règim del 78. Un oxímoron.

La burgesia catalana, en els anys que va de crisis està perdent pes econòmic en el repartiment del pastís realitzat des de Madrid. El pressupost de la comunitat autònoma catalana s’ha reduït per l’enorme pressió del Govern de Rajoy-Montoro. Artur Mas com a bon burgès va aplicar brutals retallades socials contra el poble català, però també es va reduir un polsim el seu pressupost de capitalisme de "amiguetes”.

Per això Artur Mas buscava al principi un pacte fiscal. Pacte que va ser arrasat per la negativa completa de Madrid i per l’inici de les majors mobilitzacions catalanes per la independència en la història. L’alternativa per a l’antiga Convergència era tractar de pujar-se a l’ona o ser arrasada per un potent tsunami popular. Després de 40 anys d’autonomisme, Convergència i Unió va descobrir que era “independentista”. Si no li agraden els meus principis tinc…

El que estan fent els grups polítics de Puigdemont i Junqueras és tractar de desmuntar aquesta mobilització social. Ni van organitzar estructures d’Estat, ni van preparar la declaració de la República Catalana. Des del mateix discurs del Rei i que les empreses catalanes van començar a portar-se els domicilis socials a altres ciutats de l’Estat espanyol han guardat el violí en borsa i tracten de confondre i cansar el poble català.

Prova d’això són els pactes realitzats en aquests últims dos mesos. Aquests pactes amb el PSOE i el PSC no signifiquen que s’avanci a “fer efectiva la república”. Tot el contrari. El Fiscal de l’Estat continua fent registres, la recerca secreta del jutjat 13 continua en marxa, la sentència del Suprem serà condemnatòria, les inversions públiques a Catalunya segueixen sota mínims, Josep Borrell com a ministre d’exteriors de la UE que buscar tancar les seus de la Generalitat a Europa, etc. etc. Sánchez ha avisat moltes vegades que no hi haurà referèndum pactat. És possible pactar amb els qui agredeixen contínuament al poble català?

Per tant, la baralla que hi ha entre ERC i JxCat és part d’una baralla per les poltrones, els pressupostos milionaris d’aquestes institucions i per “el relat” amb el qual tracten d’enganyar-nos. També pel relat, clar. Perquè ocupar la poltrona i usar el pressupost per uns anys no és prou. La baralla entre totes dues formacions és per veure quina de les dues traeix l’1O. Bé, en realitat no, perquè les dues l’estan traint. Més precís és a dir que la baralla és per veure quin “apareix” com a traïdor.

Cal trencar amb la burgesia espanyola… i amb la catalana també

Una vegada (i van milers) es demostra que no és possible exercir el dret d’autodeterminació de la mà de la burgesia catalana (menys encara del conjunt de la burgesia espanyola). I és que la burgesia catalana és la sòcia menor de la burgesia espanyola i no vol perdre el negoci. Cal trencar amb Junts per Catalunya i Esquerra Republicana per a fer un 1O en el qual pugui participar aquest 80% del poble català que vol votar.

Trencar amb la burgesia catalana és essencial per a mobilitzar-nos contra el Règim del 78 que és la presó de les nacions ibèriques. No pactar amb la Monarquia, el seu règim de partits, ni els poders judicial i legislatiu. Aquest règim podrit que sosté a la banca i les grans empreses de l’Ibex35 nacionalitzant el deute, canviant la Constitució (el famós article 135) o amb sentències del Suprem contràries a jurisprudència com el recent cas de les hipoteques. Mentre que, d’altra banda, condemna a milions a la precarietat laboral, salaris de misèria i opressió.

Unides Podem ja ha fet el seu camí per a integrar-se a les institucions del 78. Ara està implorant ser part del Govern de Sánchez. La direcció de la CUP, farà el mateix amb els representants de la burgesia catalana? Quantes renúncies ha de fer JxCat i ERC perquè trenquin amb ells? És tan difícil veure que la burgesia catalana defensa els seus negocis i està confonent als milions que es van mobilitzar el 1O?

Aquest cap de setmana la CUP haurà de resoldre la seva cruïlla: trencar amb la burgesia catalana després d’anys de col·laboració o continuar el camí cap a l’abisme de la traïció al qual ens aboquen ERC amb Oriol Junqueras i JxCat amb Artur Mas i Carles Puigdemont.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts