×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Solidaritat amb La Haine. Ni un atac més als mitjans de comunicació independents!

El col·lectiu editorial de La Haine ha denunciat avui un nou atac sofert contra el seu mitjà de comunicació. Una companya ha estat cridada a declarar com investigada a l'Audiència Nacional per un presumpte delicte d'enaltiment del terrorisme emparat per les lleis repressives i La Llei Mordassa. Ja n'hi ha prou de repressió de la llibertat d'informació!

EsquerraDiari.cat

dimecres 24 de maig
Facebook Twitter

Tal com explica la redacció de La Haine, en el tuit es poden veure els aplaudiments dels veïns congregats i el text: “Desenes de persones donen a Alde Zaharra d’ Iruñea el ongi etorri a Iñaki Etxeberria ’Mortadelo’, pres polític basc que ha quedat en llibertat després de 25 anys de condemna #AmnistiaOsoa” i crítica que es reprimeixi una publicació que «no enalteix res, sinó que es dedica a informar d’una forma objectiva sobre l’ocorregut aquesta nit a Alde Zaharra de Iruñea».

La redacció recorda a més que l’Audiència Nacional és la reedició en clau “democràtica” del tribunal d’ordre públic franquista, i denúncia «la persecució per part de la judicatura i la Guàrdia Civil d’un mitjà antifeixista com el nostre. Exigim la derogació dels delictes d’opinió i concretament dels articles 578 i 579 del Codi Penal, que regulen els anomenats delictes per “enaltiment del terrorisme”, una eina amb la qual l’Estat es dota per a perseguir opinions i per a perseguir la dissidència política».

Des d’Esquerra Diari volem enviar tot el nostre suport i solidaritat als companys i companyes de La Haine, que s’han enfrontat a la repressió en diverses ocasions, com l’atac a la seva companya Edurne LH. Una repressió emparada per lleis com la Llei Mordassa, que el govern “més progressista de la història” continua sense derogar i que ha estat utilitzada per a reprimir manifestants, mitjans de comunicació i fins a artistes, com Pablo Hasél, a la presó per cantar contra la Monarquia.

Ja n’hi ha prou de repressió! Ni un atac més als mitjans de comunicació independents!


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?