×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Concentració en solidaritat amb els acomiadaments a Decathlon de Getafe i per les readmissions dels treballadors que intentaven organitzar-se sindicalment.

Alonso Domínguez

dilluns 26 de setembre de 2022
Facebook Twitter

Coincidint amb la concentració d’aquest divendres 23 de setembre a Madrid per part de sindicats, organitzacions socials i polítiques contra la multinacional Decathlon per l’acomiadament dels treballadors per organitzar-se sindicalment, al centre del gegant de productes esportius de Sant Boi s’ha convocat també a una protesta en solidaritat i per a la readmissió del treballadors.

Des de la coordinadora estatal de CGT denuncien que les pràctiques anti sindicals "no es poden permetre enlloc". En aquest sentit, expliquen que "cada vegada veiem més que allà on estem intentant formar seccions sindicals o comités d’empresa, ens trobem amb unes respostes de les patronals per fer-nos fora de les taules de negociació, i això ens passa també davant altres sindicats majoritaris dels comités".

En aquest mateix sentit, des de la coordinadora expressen també que "el que no pot ser és que les grans companyies com o multinacionals com Decathlon, OPEL o les sancións de SEAT a la companya Montse, agredeixin als que intenten organitzar-se sindicalment, més enllà de sindicats, regions o empreses".

En la concentració a Sant Boi, també s’ha posat de manifest la facilitat que segueix mantenint la patronal per acomiadar a nivell legal i amb la protecció que facilita la nova reforma laboral del PSOE, Unidas Podemos i la ministra de Treball i membre de la formació morada i del PCE.

Davant això, s’ha denunciat també que "a dia d’avui la classe treballadora té contractes precaris i estan jugant amb la por de poder acomiadar. Això fa que molts tinguin recel d’organitzar-se sindicalment". Per això, es necessari lluitar per la reversió de la reforma laboral que dóna peu a que es continuï acomiadant a la gent que vol lluitar pels seus drets laborals".

I és que la persecució que exerceix Decathlon no és casual. La milionària companyia deu els seus beneficis a un brutal règim basat en la precarització, assetjament i mentides cap als seus treballadors i treballadores. Des de reunions carregades d’irregularitats on prevalen les amenaces i la fustigació; fins a enganys per part dels superiors envers els membres més nous de la plantilla perquè acceptin condicions de treball més precàries.

És per això que més que mai hem de preparar-nos contra els seus atacs, organitzar-nos i mantenir la unitat de les files obreres, contra la repressió, acompanyant i envoltant de solidaritat cada lluita, com la dels treballadors de Decathlon, perquè la crisi la paguin d’una vegada els que la van generar i no nosaltres.


Facebook Twitter

Alonso Domínguez

Repartidor subcontracta d'Amazon

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d'Isabel Díaz Ayuso

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d’Isabel Díaz Ayuso