×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Subcontracta d’Amazon: eleccions sindicals malgrat la persecució patronal

La subcontracta de transport Varzea, que opera per a la multinacional Amazon, celebra demà les seves eleccions sindicals després de mesos de pressió i persecució sindical.

EsquerraDiari.cat

dimecres 5 de maig de 2021
Facebook Twitter

Després de mesos de persecució i pressió sindical, que avui dia es mantenen, demà dijous hi haurà eleccions sindicals en la subcontracta Varzea, que realitza el repartiment de mercaderies per a Amazon.

Des de l’equip de direcció han buscat tots els mecanismes possibles per a evitar que la candidatura dels treballadors, presentada sota les sigles de CCOO, pogués participar en aquest dret fonamental, com és la conformació democràtica d’un comitè d’empresa.

Ja a inicis d’any es van celebrar unes eleccions on tan sols es va presentar la candidatura de la patronal, després d’impedir la participació de la llista de CCOO, quelcom que òbviament va ser impugnat ràpidament pels treballadors que formen part d’aquesta llista.

Setmanes després i amb la sentència judicial a favor, es va definir aquesta segona data d’eleccions i des de llavors la pressió patronal no ha fet més que augmentar.

Seguint els millors exemples anti-sindicals d’Amazon, Varzea, la subcontracta, es dedica a llançar mentides sobre la candidatura dels treballadors mentre llança amenaces vetllades de “possibles repressions” si sortís guanyadora la candidatura de CCOO, com afirmen diferents treballadors.

Des de la candidatura de treballadors s’ha fet un treball constant de difusió, malgrat tota la persecució patronal, per a donar a conèixer el seu programa i denunciar les mesures abusives que l’empresa té en marxa avui dia.

Fan especialment eix en dos aspectes claus; la passada a conveni de transport i no el de missatgeria, quelcom al que l’empresa es nega per l’augment de salari que suposaria per als repartidors i per acabar amb les externalitzacions i per la passada a plantilla d’Amazon.

De fet, respecte a aquest últim punt, conscients que és una lluita que va més enllà dels seus llocs de treball, busquen unir forces amb altres subcontractes de repartiment d’Amazon amb l’objectiu de crear una gran Assemblea de Repartidors d’Amazon, amb la finalitat de poder lluitar conjuntament per aquestes i altres demandes.

Des d’aquest diari hem oberts les portes a que la llista de treballadors impulsessin la seva pròpia columna “Desmuntant Amazon”, una sèrie d’articles de denúncia a la multinacional i les condicions d’explotació que manté els seus treballadors.

Et pot interessar: Desmuntant Amazon: Amazon reprimeix per a explotar

Demà estarem també secundant i difonent les últimes notícies de les eleccions per a seguir de prop les últimes novetats.

També pots llegir: Desmuntant Amazon: El frau de la política de devolucions d’Amazon és una font de precarietat i sobreexplotació


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah