×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Surt a la llum la "policia patriòtica" del govern del PSOE-UP contra l’independentisme

Aquest dimarts s'ha fet púbica la infiltració d'un agent de la Policia Nacional en diferents espais de l'esquerra independentista durant dos anys. La "policia patriòtica" del govern "progressista" del PSOE i Unidas Podemos també flueix per les canonades de l'Estat espanyol.

Arsen Sabaté

dimarts 7 de juny
Facebook Twitter

@jordisalvia

Segons publica La Directa aquest dimarts, un agent de la Policia Nacional s’hauria estat infiltrant en diferents espais de l’esquerra independentista com el SEPC, el Casal Popular Lina Òdena i l’espai pel dret a l’habitatge Resistim Gòtic durant els últims dos anys, sota l’àlies de Marc Hernàndez Pon.

A finals de 2019, és quan l’agent, que respon a les inicials de IJEG, va rebre l’encarrec de començar a infiltrar-se en diferents moviments i a donar vida al seu àlies, fent-se veure constantment en manifestacions i assemblees, fins al 4 de maig d’aquest any en el que se’l veu per última vegada.

De fet, en una roda de premsa d’urgència convocada per Alerta Solidària, el seu portaveu Martí Majoral, ha informat que "fa unes dues setmanes va ser descobert mitjançant els protocols de seguretat dels moviments socials. L’acumulació de sospites per part dels militants va fer que s’iniciés aquest procés". A més, des de l’organització antirepresiva han defensat que "es depurin les responsabilitats personals i polítiques d’aquells que han autoritzat o han permès que s’infiltrin agents en els moviments polítics".

Des de l’esquerra independentista denuncien també en un comunicat conjunt que aquesta infiltració "s’ha de contextualitzar en l’operació d’Estat contra l’independentisme de base: la criminalització, les detencions per terrorisme o les accions policials als carrers i la manga ampla judicial".

A més, Hernàndez Pon va deixar la seva activitat en els diferents moviments dels que participava just en el moment en el que la crisi pel cas d’espionatge Pegasus als polítics independentistes estava en el seu punt més agut i amb el govern de coalició entre el PSOE i Unidas Podemos contra les cordes.

Queda clar, doncs, que el CatalanGate no va ser una taca en l’expedient del govern "més progressista de la història", sino que l’actuar de persecució política i social cap el moviment democràtic català és una constant en el modus operandi al més pur estil de la policia patriòtica del PP.

I és que aquest nou escàndol amb la infiltració de l’agent de la Policia Nacional, deixa novament al descobert no només l’accionament del clavegueram de l’Estat, sino que aquest segueix fluint de manera eficaç i en benefici del conjunt del Règim del 78, ara sota el govern "progressista".

Per altra banda, mentre en els mitjans de comunicació estatals hi ha un mutisme preventiu respecte al cas de l’agent infiltrat, cal esperar també les declaracions que es puguin fer des dels comuns o Unidas Podemos, els quals durant l’escàndol de les escoltes amb el programa Pegasus, manifestaven la defensa de l’obertura d’una comissió de recerca a càrrec dels mateixos ministres d’Interior i de Defensa, alhora que es mantenien com a ministres del mateix govern responsable de l’espionatge.

Res diferent al que està succeint amb el cas destapat avui per La Directa. Doncs, l’agent va començar la seva tasca d’infiltració en 2020, ja amb el govern del PSOE i Unidas Podemos.

El clavegueram de l’Estat no pot reformar-se, ni tampoc es pot esperar res de recerques per part dels mateixos responsables de fer-lo circular. Davant això, és necessari lluitar per veritables comissions independents sobre els casos d’espionatge i infiltracions per a per determinar el judici i càstig als responsables polítics, així com la dissolució immediata de totes les unitats policials d’investigació i la policia patriòtica que permet materialitzar tota persecució contra les llibertats democràtiques.


Facebook Twitter
Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l'externalització i la precarietat

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l’externalització i la precarietat

Podcast En Clau Roja | Verónica Landa: "Convoquem vaga en solidaritat amb les docents i perquè se'ns consideri part del sector educatiu"

Podcast En Clau Roja | Verónica Landa: "Convoquem vaga en solidaritat amb les docents i perquè se’ns consideri part del sector educatiu"

Tres motius per manifestar-se contra l'OTAN amb una política independent

Tres motius per manifestar-se contra l’OTAN amb una política independent

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon

La “hegemonia” del PSOE i l'ensorrament de l'esquerra andalusa: algunes claus de les eleccions a Andalusia

La “hegemonia” del PSOE i l’ensorrament de l’esquerra andalusa: algunes claus de les eleccions a Andalusia

Les elèctriques ara prefereixen la hidràulica per mantenir els seus beneficis

Les elèctriques ara prefereixen la hidràulica per mantenir els seus beneficis