×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Tre Kwon, infermera de Nova York: "L’única solució racional és nacionalitzar la indústria"

Els treballadors d'atenció mèdica de primera línia exigeixen l'adquisició i distribució immediata d'equip de protecció apropiat, personal capacitat i subministraments. Tre Kwon, infermera de l'Hospital Mount Sinai de Nova York i membre de Left Voice, va informar sobre la lluita a Democracy Now!

Left Voice

dilluns 6 d’abril de 2020
Facebook Twitter
Tre Kwon, enfermera de Nueva York: "Nuestros cuerpos están en la primera línea" - YouTube

Aquest divendres, infermeres i altres treballadors de la primera línia del combat al Coronavirus es van reunir al capdavant de l’Hospital Mount Sinai, al barri de Harlem, Nova York, per a fer sentir el seu reclam sobre la urgent necessitat d’equip de protecció personal, que ha estat denegat tant per funcionaris governamentals com per líders sindicals i administradors d’hospitals.

El recentment format Grup de treballadors de primera línia del COVID-19 va organitzar aquesta acció i va instar als treballadors d’altres llocs de treball essencials que estan en perill de contreure Coronavirus a formar comitès de salut i seguretat similars per a una presa de decisions més democràtica, ja que la pandèmia actual exposa la crisi de lideratge dels hospitals de Nova York al Govern nacional.

Democracy Now! va parlar amb Tre Kwon, infermera de Teràpia Intensiva i membre de la junta editorial de Left Voice, qui va ser part dels esforços de l’acció d’avui. Kwon va descriure la situació en el terreny:

“Estem aquí enfront de la sala d’emergències. Estem als carrers per exigir equips de protecció personal, ventiladors i un protocol de seguretat adequat per als treballadors de la salut de la primera línia. Hem creat aquest Grup de treball perquè la frase ’Estem tots junts en això’, que Cuomo, Trump i altres polítics i fins i tot els CEOs afirmen, és totalment falsa. Nosaltres som els que posem els nostres cossos en la línia de front. Som els que posem en risc a les nostres famílies i a nosaltres mateixos en el nostre treball”.

Els treballadors en aquesta manifestació també van denunciar el paquet d’estímul de 2 bilions de dòlars que dóna suport a les grans corporacions, mentre que els treballadors de primera línia es veuen obligats a dessagnar-se, separar-se de les seves famílies per a reduir el risc d’exposició i morir després de veure’s obligats a reutilitzar màscares, si és que tenen accés a elles. És clar que la classe treballadora s’està emportant la pitjor part d’aquesta crisi del capitalisme provocada per l’home. Com Kwon li va dir a Democracy Now!,

“És realment necessari que la indústria manufacturera sigui nacionalitzada i posada sota control públic total. En realitat, sota el control democràtic dels treballadors. Aquesta seria l’única forma racional de respondre a aquesta crisi. General Motors, totes aquestes corporacions estan esperant el seu paquet del Govern federal. Però en última instància, el que es requereix és una planificació centralitzada i coordinada, però per les mans de Trump. Trump és un altre cap multimilionari fanàtic que també vela pels seus propis interessos. Realment necessita estar sota el control del públic, de la classe treballadora”.

Dotzenes de mitjans de comunicació van cobrir les accions valentes d’aquests treballadors, que van arriscar els seus treballs per reclamar, com a part d’una sèrie d’accions dels treballadors de la salut i l’onada de lluita de classes que té lloc en tot el país, una acció immediata proporcional a la crisi que el Coronavirus està causant als Estats Units.


Facebook Twitter

Left Voice

Desde Estados Unidos, Left Voice forma parte de la Red Internacional de La Izquierda Diario.

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah