×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Treballadors de Amazon denuncien vulneració de drets laborals

Els treballadors es van manifestar davant els jutjats contra el canvi unilateral de conveni per part de l'empresa.

EsquerraDiari.cat

dimecres 26 de setembre de 2018
Facebook Twitter

En menys d’una setmana, els treballadors de Amazon han tingut diverses cites en els tribunals. El conflicte laboral amb l’empresa també té una dimensió judicial.

La primera citació estava programada per a la setmana passada, encara que finalment es va posposar. Corresponia a la demanda interposada pels treballadors contra l’empresa per “mala fe” negociadora. La direcció se senta una vegada i una altra en les reunions de negociació sense portar ni una sola proposta ni acceptar el més mínim reclam per part dels treballadors: tot és una farsa.

Et pot interessar: Amazon Madrid, balance de sus protagonistas y primeras reflexiones de una gran huelga

El dilluns 24 els treballadors es van convocar davant els jutjats de Coslada, on es va celebrar el judici contra els dos companys que van ser detinguts durant l’última vaga. Recordem que el 17 de juliol, el segon dia de la vaga de 72 hores, els treballadors es trobaven participant en els piquets informatius acompanyats per col·lectius i activistes solidaris quan la policia antidisturbis va arremetre contra els manifestants. Les càrregues policials van acabar amb diversos treballadors ferits i dos detinguts, acusats de “resistència a l’autoritat” entre d’altres càrrecs.

A la tarda els treballadors van celebrar la bona notícia que el cas s’arxivava. La denúncia era insostenible, ja que desenes de vídeos que es van fer virals per les xarxes socials mostraven una altra cosa: que la policia va ser la que va carregar contra els treballadors, que es trobaven pacíficament complint amb les seves tasques de piquet informatiu per garantir la vaga.

Finalment, aquest dimarts el Comitè d’empresa va tornar als tribunals com a demandants en el judici contra Amazon per vulneració de drets laborals. L’empresa va imposar unilateralment un nou conveni d’empresa, passant del conveni propi al provincial i liquidant en el camí varis drets com el reconeixement de categories, sumes salarials, mesures de conciliació i la quantia del pagament de les baixes per malaltia.

En aquesta instància, el jutge va decidir posposar el judici i exigir al Comitè d’empresa que aclareixi per escrit per què considera que hi ha una pèrdua de condicions laborals, per tornar al tribunal en els propers dies.

A mateix temps, mentre esperaven per ingressar a la sala del tribunal, els treballadors s’assabentaven que l’empresa havia suspès unilateralment una reunió programada fa diversos mesos per tractar la necessitat d’un Pla d’Igualtat aAmazon. Comentaven indignats que, malgrat diverses denúncies en el Ministeri de Treball, l’empresa no compta amb un Pla d’Igualtat i es ve negant des de 2015 a implementar-ho. Com diuen les treballadores: “A Amazon, el pla d’igualtat els és igual”.


Facebook Twitter
La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l'escàndol Pegasus

Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l’escàndol Pegasus

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!