×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Treballadors de Tubacex: 50 dies de vaga contra 129 acomiadaments i un ERTO del 60% de la jornada

S'intensifiquen les jornades de lluita dels treballadors acomiadats de Tubacex a Llodio i Almurrio.

Alejandro León

dilluns 5 d’abril de 2021
Facebook Twitter

El passat 11 de febrer els treballadors de les plantes de Llodio i Amurrio de l’empresa Tubacex van començar una vaga després d’anunciar l’empresa l’Expedient de Regulació d’Ocupació de 129 treballadors i un ERTO del 60% de la jornada laboral de 521 treballadors fins a setembre.

Les negociacions amb el comitè d’empresa van concloure sense acord i els sindicats preparen una demanda judicial per aquestes decisions amb les quals l’empresa pretén estalviar-se 10 milions d’euros en costos.

L’empresa ha assenyalat que això es deu a la “llarga crisi del sector del petroli i gas, així com el procés de descarbonització i impuls de les energies netes” i que no ha estat possible arribar a un acord amb els sindicats per a “minimitzar els acomiadaments”. Una vegada més la mateixa patronal que s’ha fet d’or sobre la base de la degradació ambiental, ara vol carregar sobre l’esquena de les i els treballadors el cost d’una reconversió.

Per part seva, els sindicats mantenen el pols amb una vaga que ja porta 50 dies i que ha comptat amb importants jornades de lluita.

Dimarts passat 30 de març els treballadors van realitzar un tall a les vies de tramvia i del trànsit rodat en el centre de Vitòria per a acabar manifestant-se enfront del Parlament basc. L’Ertzaintza va respondre amb repressió, com ha fet en altres ocasions contra accions de la plantilla, dissolent la protesta.

El dimecres 31 les accions van continuar enfront de la planta de Llodio, representant irònicament el “viacrucis del Crist dels Tuberos”. Aquestes jornades vénen precedides d’altres anteriors que s’han donat amb persones detingudes i identificades per presumptes enfrontaments contra l’Ertzaintza durant una concentració a Llodio.

“Encara que ens manin a la policia, ens amenacin, ens discriminin i intentin trencar la unió, continuarem lluitant amb dignitat, solidaritat i il·lusió” asseguren des del sindicat LAB Tubacex-Acva.

Les i els treballadors han realitzat també aquest dijous un acte de crema de les seves cartes d’acomiadament.


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques