×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Tunísia desplega a l’Exèrcit per intentar acabar amb les protestes

En el quart dia consecutiu de protestes contra els plans d'austeritat, el govern va desplegar a l'Exèrcit i va detenir a més de 800 manifestants, incloent polítics opositors.

divendres 12 de gener de 2018
Facebook Twitter

El govern de Tunísia va aprovar el desplegament de l’Exèrcit després que manifestants incendiessin una oficina de seguretat prop de la frontera amb Algèria. La militarització dels carrers coincideix amb la persecució a dirigents opositors i la detenció de més de 800 manifestants, quan es compleix el cinquè dia de protestes per l’alça de preus i impostos.

Malgrat les protestes, el govern va dir que no va a revisar les mesures d’ajust que li van ser exigides pel Fons Monetari Internacional, com a contrapartida per l’atorgament d’un préstec de 2.900 milions de dòlars.

L’Exèrcit va ser desplegat a diverses ciutats per reprimir les protestes, a pocs dies de celebrar-se el setè aniversari de les mobilitzacions que van provocar la caiguda del autócrata Zine El-Abidine Ben Ali, donant inici a les protestes de l’anomenada Primavera àrab en tota la regió.

El govern d’unitat de Tunísia -que inclou a islamistes, partits seculars i independents- ha assenyalat que l’agitació ha estat provocada per "elements criminals", per donar llum verda a la persecució d’opositors.

Opositors presos

Entre els 800 detinguts durant les protestes dels últims quatre dies es troben almenys 150 que són dirigent polítics municipals i coordinadors dels moviments socials.

El primer ministre Youssef Chahed ha acusat a l’oposició d’incitar els disturbis. El desplegament de l’Exèrcit va buscar agilitzar la persecució als opositors, i intentar posar un fre a les protestes enfront de la convocatòria realitzada pel front opositor per diumenge que ve, en complir-se 7 anys de l’inici de la Primavera àrab en aquest país.

Amnistia Internacional va denunciar una campanya d’intimidació, després de la detenció de periodistes, activistes i polítics -entre ells tres membres del Front Popular- principal partit de l’oposició-.

El bloc opositor Front Popular, va rebutjar els càrrecs, i va tornar a cridar a una gran manifestació el diumenge, en el setè aniversari de la caiguda de Ben Ali.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna