×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Llarena aplica la derogació de la sedició pero manté la malversació i desobediència sobre els liders independentistes

El magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, instructor del procés, ha aplicat la derogació del delicte de sedició al expresident català Carles Puigdemont, però manté el seu procés per malversació i desobediència, segons informen fonts de l'alt tribunal.

Ivan Vela

dijous 12 de gener
Facebook Twitter

Avui ha entrat en vigor la derogació del delicte de sedició després del pacte aconseguit a finals del 2022 per PSOE i ERC. Les primeres reaccions des de la judicatura no s’han fet esperar.

El jutge Llarena considera que la derogació d’aquest tipus delictiu planteja un "context proper a la despenalització" dels fets investigats, al no encaixar en desordres públics. Llarena també ha deixat sense efecte les euroordres actuals per sedició, però ha acordat la cerca i captura de l’expresident i els exconsellers Toni Comín i Lluis Puig per malversació i desobediència.

L’ordre de detenció que pesarà sobre ells a partir d’ara serà d’àmbit nacional. El delicte pel qual està processada la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i l’exconsellera Clara Ponsatí passarà ara a ser desobediència.

El magistrat Llarena tramita la causa contra Puigdemont i la resta de líders independentistes que es van fugir per esquivar a la justícia espanyola. L’expresident i els exconsellers catalans es troben a Bèlgica, mentre que la líder d’ERC es troba a Suïssa.

En la seva resolució, Llarena explica que esperarà que el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) resolgui sobre la retirada de la immunitat parlamentària de l’expresident Puigdemont i l’exconseller Comín i sobre la qüestió prejudicial que li va plantejar per prendre una decisió sobre la emissió de noves euroordres.

La judicatura espanyola mostra novament una inesgotable set de venjança davant tot allò que tingui relació amb el moviment democràtic català.

A més sense oblidar que aquesta reforma del Codi Penal dut a terme per PSOE i ERC, malgrat derogar la sedició, inclou noves penes més greus a actes de protesta, que són de fet els que afecten la majoria dels i les activistes que es troben en mig de processos judicials.

Cal veure com avança aquesta nova petició del jutge Llarena i els moviments de les defenses del líders independentistes, que ja ahir van afirmar la seva intenció de demanar l’absolució total dels seus defensats, a l’entendra que, un cop derogat el delicte de sedició, cap d’ells va cometre delicte de desobediència o malversació.

Però el que queda clar, ja des del minut 1 de la reforma del Codi Penal, és que la Judicatura i la dreta mantenen la seva persecució i repressió sobre el moviment independentista.


Facebook Twitter

Ivan Vela

Barcelona | @Ivan_Borvba

El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts