Catalunya

REPRESSIÓ POLICIAL

Un jove mor després de l’impacte d’una táser dels Mossos

Un home mor per l'impacte d'una pistola táser després de ser ingressat a l'hospital. Una arma molt qüestionada per organitzacions antirepressives i de drets humans que exigeixen una recerca independent.

dijous 2 de desembre de 2021| edició del dia

Un home va morir divendres passat després d’haver rebut el tret d’una pistola táser dels Mossos d’Esquadra. El succés va ocórrer a Badalona en el matí del 26 de novembre. Una dotació de la policia autonòmica es va personar en el domicili familiar del mort i el va reduir amb aquest dispositiu que es ve emprant a Catalunya des de 2018.

Després de reduir-ho va ser conduït a un hospital, on va morir dos dies més tard. Hi ha una recerca oberta per a determinar les causes de la seva mort. Fins al moment el departament d’Interior manté el seu tradicional ermetisme en aquesta mena de casos. L’associació de drets humans catalana, Iridia, ha exigit que s’obri una recerca independent del succeït.

L’aprovació de l’ús de pistoles táser va ser una mesura molt qüestionada per diverses entitats antirepressives i de defensa de drets humans, advertint que aquest tipus de dispositius poden causar danys irreparables i fins i tot la mort, com podria haver ocorregut en aquesta ocasió.

Els Mossos d’Esquadra i el departament d’Interior acumulen denúncies sobre maltractaments i vexacions, tant en dependències policials com en la via pública. Un dels casos més coneguts va ser la mort de Juan Andrés Benítez, veí del barri del Raval, que va ser reduït per gairebé una desena d’agents en 2013 causant-li una parada cardíaca que li va provocar la mort.
temes relacionats

Repressió a Catalunya   /    Catalunya   /    Repressió policial   /    Llibertats democràtiques   /    Repressió   /    Catalunya

Comentaris

Comentar