×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Un jutjat reconeix la fixesa d’un interí a Barcelona

El treballador feia més de deu anys que encadenava contractes en diversos centres de la Diputació de Barcelona. Amb la lluita de tots i totes podrem acabar amb la temporalitat sense cap interí al carrer. Reproduïm un comunicat de CGT.

CGT Diputació de Barcelona

dimecres 10 de novembre de 2021
Facebook Twitter

Foto: Aina Martí / ACN

Companyes, companys,

Us informem que en data 5 de novembre d’enguany el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 17 de Barcelona va dictar sentència en relació a la sol·licitud de fixesa realitzada a la Diputació de Barcelona per un funcionari interí en situació d’abús de temporalitat, afiliat del nostre sindicat, tot desestimant totes i cadascuna de les al·legacions presentades per l’administració i declarant que “es transforma la relació laboral abusiva per temporal (…) tot reconeixent com a situació jurídica individualitzada el dret del recurrent a romandre en el lloc de treball que actualment desenvolupa amb els mateixos drets i amb subjecció al mateix règim d’estabilitat i inamovibilitat que regeix per als funcionaris de carrera comparables, sense adquirir la condició de funcionari de carrera” (els subratllats són nostres).

Es tracta de la primera sentència que reconeix el caràcter fix de la relació laboral a un temporal en frau de llei a la Diputació de Barcelona, i també la primera en seu contenciosa a Catalunya per a un funcionari interí, en aplicació de la jurisprudència del TJUE i seguint els criteris establerts per altres sentències similars en primera instància, notablement les sentències pioneres del JCA núm. 4 d’Alacant. També es tracta del primer procediment corresponent al grup d’interines assessorat per la CGT que han denunciat la seva situació d’abús de temporalitat a la Diba del qual obtenim sentència, la qual no podria ser més positiva pels interessos del company denunciant. Des de la nostra Secció Sindical ens congratulem per l’obtenció d’aquesta resolució judicial en primera instància, i volem agrair la bona feina feta pel despatx Salellas i associats, que és qui ens porta la jurídica en aquest tema.

Instem a la Diputació de Barcelona a assumir i reconèixer de forma immediata l’executivitat d’aquesta sentència i a renunciar a recórrer-la en segona instància. Creiem que ja és hora que la Diba posi una mica de racionalitat en aquest assumpte, enlloc d’embolicar-se i embolicar-nos en un laberint judicial, perquè estem convençudes que després d’aquesta primera sentència en vindran més. En qualsevol cas, volem deixar clar que tant la CGT com els companys i companyes que l’han denunciat per frau de llei estem disposades a arribar fins al final, fins a la instància que calgui.

Després de la jornada de vaga del 28 d’octubre al sector públic de Catalunya, i amb el projecte de llei derivat de l’”Icetazo” encara pendent de resoldre en seu parlamentària, considerem que aquesta sentència posa de manifest un cop més el que sempre hem estat dient: Que les administracions a l’Estat espanyol, el govern, i la judicatura tenen un problema ben gros pel fet de no voler reconèixer que la solució a l’abús de temporalitat massiu que han comès i han permès durant tants anys no es pot resoldre d’altra manera que mitjançant la submissió al principi de la primacia del dret europeu i en conformitat amb la jurisprudència comunitària, i que en cap cas es pot admetre, com diu clarament el TJUE, que fer passar al personal abusat per processos de torn lliure i resolució incerta sigui una opció vàlida per a sancionar l’abús comès.

Des de la CGT animem a tots els companys i companyes en situació d’abús de temporalitat a denunciar judicialment la seva situació i, sobretot, a continuar organitzant-nos i lluitant, per tots els mitjans, per a aconseguir l’estabilització per al conjunt del personal precari de la Diputació i de totes les administracions, per a tombar l’Icetazo i per a assolir la solució justa que el personal en frau de llei mereix.

Els lemes que ens van portar a la convocatòria de vaga del proppassat 28 d’octubre són avui més vigents que mai, i avui hi ha més motius que mai per a que tothom els faci seus i per a continuar de forma immediata la lluita plegades, fins a la victòria. Perquè tenim raó, ho hem sabut sempre, i entre tots i totes hem de fer que la raó sigui llei.

CONTRA L’ABÚS DE TEMPORALITAT

EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS

CAP INTERINA AL CARRER!

Salut

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona
Pots llegir-hi el comunicat original

Et pot interessar: Després del 28O, la Plataforma de docents interins fa una crida a la vaga


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"