×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Massiva manifestació contra la repressió torna a omplir els carrers de Barcelona

Massiva manifestació amb 350.000 persones a Barcelona, contra la repressió i la sentència del procés. Nombrós bloc crític contra el Govern i la criminalització dels partits sobiranistes

EsquerraDiari.cat

dissabte 26 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

Vilaweb

Amb el lema "Mobilitzem-nos per la llibertat", arrancava la manifestació contra la repressió i la sentència del Suprem. Des del carrer Marina són desenes de milers els que es manifesten al crit de Llibertat presos polítics!

Les protestes a Catalunya es vénen succeint cada dia després que es fes pública la sentència del judici als líders del procés, malgrat les condemnes a la “violència” per part del Govern i la dura repressió de la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra, que ja s’ha cobrat centenars de ferits, detinguts i 31 persones a la presó preventiva.

Bloc crític contra els partits sobiranistes i el Govern contra la repressió i la criminalització

La manifestació ha sigut secundada pels partits independentistes i hi ha assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, i el president del Parlament, Roger Torrent, a més d’altres consellers del Govern. No ha participat Barcelona en Comú ni Ada Colau.

Branca Bragulat, esposa de Jordi Turull, ha obert l’acte amb un discurs a l’escenari, dient que “El Tribunal Suprem ha condemnat als presos a més de 100 anys de presó per haver exercit els drets fonamentals. Per permetre el debat polític i posar les urnes”. Alhora ha dit que "Aquesta condemna ens afecta a tots nosaltres. L’1 d’octubre més de dos milions de persones vam sortir al carrer per a exercir els nostres drets de manera pacífica. La violència mai ens ha representat", ha assegurat Bragulat, sense denunciar que la violència ha estat exercida per les forces repressives tant dels mossos com la policia nacional.

No obstant això, el bloc crític s’ha manifestat amb una pancarta "Tombem el Règim" l’esquerra independentista, els CDR, els sindicats alternatius i d’esquerra i la "Plataforma 3-O". Aquestes organitzacions vénen denunciant que, tant el Govern, com tots els partits sobiranistes han demostrat estar al capdavant de la repressió contra la joventut i contra totes les manifestacions. ERC ha denunciat a “la violència” dels manifestants, fet pel cual Rufián va ser esbroncat al crit de “Traïdor” durant la manifestació contra la repressió del passat dissabte.

Bloc crític contra els partits sobiranistes i el Govern contra la repressió i la criminalització

La manifestació està sent secundada pels partits independentistes i assisteix el president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, i el president del Parlament, Roger Torrent, a més d’altres consellers del Gabinet. No ha participat Barcelona en Comú ni Ada Colau.

Branca Bragulat, esposa de Jordi Turull, va obrir l’acte amb un discurs en l’escenari, dient que “El Tribunal Suprem ha condemnat als presos a més de 100 anys de presó per haver exercit els drets fonamentals. Per permetre el debat polític i posar les urnes”. Al seu torn va dir que "Aquesta condemna ens afecta a tots nosaltres. L’1 d’octubre més de dos milions de persones sortim al carrer per a exercir els nostres drets de manera pacífica. La violència mai ens ha representat", ha assegurat Bragulat, sense denunciar que la violència ha estat exercida per les forces repressives tant dels mossos com la policia nacional.

No obstant això, el bloc crític es va manifestar amb una pancarta "Tombem al Règim" l’esquerra independentista, els CDRs, els sindicats alternatius i d’esquerra i la "Plataforma 3-O". Aquestes organitzacions vénen denunciant que, tant el Govern, com tots els partits sobiranistes han demostrat estar al capdavant de la repressió contra la joventut i contra totes les manifestacions. ERC ha denunciat a “la violència” dels manifestants i així és que Rufián ha estat esbroncat al crit de “Traïdor” en la manifestació contra la repressió del passat dissabte.

Per la seva part Albert Botran, de la CUP, ha denunciat que: "La gent està a l’altura i ho torna a demostrar avui també, cosa que dista molt de la resposta que ha tingut el govern que mentre crida a la mobilització reprimeix a aquelles que surten al carrer".

La crida a la destitució de Buch i la dissolució de la BRIMO és un crit a les manifestacions de part d’àmplies franges de la joventut i sectors populars, sindicats alternatius i moviments socials. Durant la massiva manifestació aquests sectors s’han manifestat de manera crítica als qui van secundar la manifestació de part del Govern.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”