×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Una tancada pels drets que des de Vox criminalitzen

Aquest dimarts s'ha celebrat un acte públic i una roda de premsa de presentació de la Tancada per Drets de Joves Migrants en Lluita.

Ali Karku

dimecres 4 de març de 2020
Facebook Twitter

El passat dimarts es va celebrar a la Universitat de Girona un acte públic, a més d’una roda de premsa de presentació de la Tancada per Drets de Joves Migrants en Lluita.

Amb la presència d’un centenar de persones i diversos mitjans de comunicació, es va explicar la situació de vulnerabilitat que pateixen els menors estrangers no acompanyats en arribar a la majoria d’edat, quedant desemparats, sense accés a l’habitatge i sense permisos de residència ni treball.

"Des del dia 2 de març, un grup d’una vintena de joves, amb el suport d’alguns col·lectius, ens hem tancat a la Facultat d’Educació de la Universitat de Girona, per exigir a la Generalitat, al Govern de l’Estat i a l’Ajuntament de Girona que garanteixin els nostres drets i responguin davant la situació de greu emergència que patim", comença dient el manifest de la Tancada per Drets (que pots llegir i donar el teu suport amb la teva adhesió fent clic aquí).

La Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAIA) proveeix de recursos bàsics com asil i formació a aquests menors que, en arribar a la majoria d’edat es veuen desamparats: "sense permís per poder treballar i tenir un sou per viure, sense possibilitat d’accedir a un habitatge, sense opcions formatives (que requereixen NIE), i sotmesos a una important discriminació i estigma racista, violències diverses i pressió policial".

Molts d’aquests joves acaben obligats a viure al carrer sense accés als mitjans bàsics per poder treballar i viure dignament: "Aquesta situació no només ens afecta a nosaltres, actualment a Catalunya hi ha més de 4000 joves migrats sense referents, calculem que a la ciutat de Girona ara mateix som 40 en situació de carrer".

Vox contra la tancada

Hores abans de la roda de premsa, Alberto Tarradas Paneque, President Provincial de Vox a Girona, va donar a conèixer en una piulada el seu menyspreu a la immigració.

Per a Tarradas "treballar, estudiar, esforçar-se o integrar-se" sembla quelcom fàcil. Probablement, ni ell, ni cap membre de la seva família, amiga o amic ha hagut d’arriscar la seva vida creuant el mar per arribar sense res a un país que promet una vida una mica millor.

Però, o bé Tarradas no ha llegit el manifest escrit des de la Tancada o, el que és més probable, prefereix ignorar-ho:

“QUÈ DEMANEM? Poder treballar i tenir un projecte de vida propi i autònom a Catalunya.

Per això necessitem i ens tanquem per aconseguir:

 •  Permís de residència i treball
 •  Habitatge protegit de transició fins a poder tenir ingressos
 •  Accés a cursos i formacions professionals
 •  Viure sense discriminació racista i sense assetjament policial.”

  Treballar, estudiar i integrar-se és exactament el que des de la Tancada s’intenta aconseguir I és la dreta la que ho impedeix. Però una persona d’ultradreta no és més que un capitalista espantat. Al llarg de la història, la ultradreta sempre ha sorgit com a resposta al fracàs inevitable dels partits reformistes per frenar les crisis capitalistes des de les institucions parlamentàries burgeses. Les formes amb què la ultradreta ha intentat capitalitzar el descontentament social ha sigut sempre el mateix: buscant bocs expiatoris.

  A mesura que la crisi capitalista s’aprofundeixi, escoltarem cada vegada amb més intensitat els militants de Vox culpar els moviments socials d’esquerra i a la immigració. El problema no són les famílies que emigren escapant de la misèria creada per aquest sistema, sinó el sistema mateix. La nostra lluita no ha de ser la de reformar-lo, sinó la de canviar-lo de soca-rel.


 • Facebook Twitter

  Ali Karku

  Segueix-lo a Twitter

  3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

  3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

  Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

  Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

  S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

  S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

  Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

  Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

  Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

  Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

  Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

  Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

  Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

  Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

  Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques

  Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques