×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

VÍDEO | Així identifica la Policia Nacional a manifestants feministes

"El que volen és trobar a un culpable i a algú a qui criminalitzar", remarca la nostra companya Josefina Martínez, periodista i militant de Pan y Rosas, i una de les manifestants a la que van identificar. En finalitzar la lectura del manifest, una desena d'agents van anar a buscar a “la noia del megàfon” -com relata un periodista de CTXT-, també integrant de Pan y Rosas, que va resultar identificada al costat de Martínez i una altra jove activista.

EsquerraDiari.cat

dimarts 9 de març de 2021
Facebook Twitter

Ahir el moviment feminista de Madrid va sortir als carrers malgrat la prohibició de la Delegació del Govern. Múltiples manifestacions espontanees van recòrrer els carrers de la capital. Una de les més importants va sortir del Retiro i va marxar per Alcalá fins a Cibeles i després per Paseo de Recoletos cap a Colón, donant posteriorment una marrada per a prendre Paseo del Prado fins a la plaça de Neptuno, seguida per un ampli dispositiu policial antiavalots. A Neptuno, on l’accés al Congrés dels Diputats es trobava clos i replet de policies, la manifestació va finalitzar al voltant de les 20 hores amb la lectura del manifest oficial del 8M.

Immediatament després de finalitzar la lectura, una desena d’agents de la Policia Nacional es va acostar a dues de les participants de la manifestació i integrants de l’agrupació de dones Pan y Rosas, Josefina Martínez i Clara Mallo, a les que van identificar. Mallo va ser qui va sostenir el megàfon durant la lectura del Manifest. També va ser identificada una altra jove activista que es va solidaritzar amb les seves companyes enfront de l’actuació policial.

Així ho ha explicat la nostra companya Josefina Martínez, qui ha indicat que els agents, a més de prendre’ls les dades, van preguntar si eren les organitzadores d’aquesta marxa.

"El que volen és trobar a un culpable i a algú a qui criminalitzar. Això va ser una cosa autoconvocada, no va haver-hi organitzadores. Va ser una cosa autoconvocada pel moviment de dones que no volen que les emmordassin. No és res que hagi decidit algú en particular, sinó una resposta al fet que s’han cancel·lat les manifestacions de dones i això és escandalós", ha remarcat.

Les manifestants havien realitzat una asseguda a la Plaça Neptuno, ja que la Policia bloquejava la pujada al Congrés dels Diputats. Llavors van llegir un manifest on van incidir en què estaven en la zona "per totes les dones, incloses les trans", van asseverar que les dones s’han vist molt afectades per la "crisi soci-econòmica de la covid-19".

Una vegada van acabar de llegir el manifest diversos agents es van acostat cap a les que el van llegir i van demanar que els donessin les seves dades mentre era increpats per la resta de concentrats, cridant "si ens toquen a una, ens toquen a totes", "Vergonya" i "On està el número de placa?".

"Ens estan intentant acoquinar dient que ens multaran, si és així hauran de multar a totes les dones feministes de Madrid perquè això és una lluita que hem donat totes. No pot ser que prohibeixin una manifestació feminista amb mesures de seguretat", ha reafirmat Martínez.

Ja finalitzant les seves declaracions, Martínez va ser preguntada per una periodista si no sabien que podien ser identificades en haver estat prohibides les manifestacions. La seva resposta ha estat categòrica: "nosaltres creiem no haurien de multar a ningú per mobilitzar-se un 8 de març, les explicacions les ha de donar el Govern; el Govern que avui ha sortit a dir visca el feminisme amb la ministra d’Igualtat, que expliqui per què la policia avui ens ha deteningut, ens ha portat a dues dones per a identificar-nos per ser al carrer amb distància de seguretat. L’explicació l’han de donar ells. Nosaltres no hem de tenir por de sortir al carrer, i menys quan hi ha un Govern que està parlant de feminisme i dient que és el més progressista de la història".


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones