×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

[VIDEO] Tres casos brutals de violència policial i racista d’una repressió que no cessa

Aquests casos no són aïllats, sinó expressió de la violència policial i el racisme institucional, amb el qual les forces policials s’estan prenent l’Estat d’Alarma, encara que porten temps produint-se.

Isabel Ruíz

dilluns 20 d’abril de 2020
Facebook Twitter

Podem veure al primer fragment un intent de detenció ocorregut el dissabte 18 d’abril, quan dos agents de la Policia Municipal de La Bisbal de l’Empordà procedeixen violentament a detenir a un veí racialitzat, li donen un cop de peu al cap que el deixa inconscient uns segons, dues dones de la família acudeixen en la seva defensa i els dos agents les apunten al cap amb una pistola tàser i una de foc, respectivament.

Et pot interessar: Escàndol: brutal repressió polical a dues dones migrant a La Bisbal

Al segon fragment, podem veure altra detenció policial quan un home -aparentement amb alguna situació de malaltia mental- és acorralat y detingut violentament, amb cops de peu, de porra i trepitjant-li al cap a terra. A l’actuació de la Policía Nacional s’hi sumen 7 agents, moment en el que impedeixen veure el transcurs de l’agressió. No empren cap tipus de protocol per a persones amb malalties mentals, vulnerant-li també aquest dret fonamental. Lloc i data per concretar.

I el tercer fragment ocorregut el 18 d’abril, quan 4 agents de la Guardia Civil i 4 policies municipals fan abús reiterat de la força sobre un home i ordenen als veïns de no grabar la detenció. Lloc per concretar.

En les xarxes socials, col·lectius contra la repressió i organitzacions polítiques i sindicals, van respondre ràpidament denunciant aquests casos amb lemes com: #ViolènciaPolicial #ImpunitatPolicial #RepressióPolicial #MonopoliDeLaViolència #RacismeInstitucional #VulneracióDretsFonamentals #EstatdAlarma #coronavirus #LleiMordaça

La CUP ha publicat una carta a Torra, Colau i Cunillera exigint que s’aturin les actuacions policials racistes, “Si les administracions i els cossos policials dels què vostès són responsables converteixen l’estat d’alarma en una suspensió de facto dels drets fonamentals, és obligació d’una societat solidària plantar-hi cara”, ha sentenciat.

Et pot interessar: Carta de la CUP exigint que s’aturin les actuacions policials racistes, a Torra, Colau i Cunillera

Perque no són casos aïllats, sinó expressió de la violència policial amb la qual les forces policials s’estan prenent l’Estat d’Alarma decretat el mes de març passat a causa de la crisi de la Covid-19. Un confinament que té com a màxima garantia la militarització de les forces i cossos policials als carrers i que es ve encebant especialment contra les persones racialitzades i més desprotegides.

Accions policials, d’altra banda, que porten temps produint-se, i que són aprofitades pel moment d’excepció producte de la pandèmia per a aprofundir en les racistes lleis d’estrangeria.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l'empresa

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l’empresa