×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

VOX, diners públics i quiosquets antiavortistes

L'equip de govern municipal de Saragossa, dirigit per Jorge Azcón del Partit Popular, alcalde de la ciutat i Sara Fernández de Ciutadans, la seva vicealcaldessa, en aliança amb VOX, estan finançant a l'organització antiavortista Red Madre.

Irene Ruiz

dilluns 19 d’abril de 2021
Facebook Twitter

Malgrat les declaracions que feia la vicealcaldessa al Periòdic d’Aragó en les quals assegurava que la violència masclista era una de les seves majors discrepàncies amb Vox, la realitat és que l’aliança que van fer amb la formació d’extrema dreta per a tirar endavant els pressupostos de la ciutat els fa dependents dels vots d’aquesta, per la qual cosa a VOX no li fa falta governar per a posar en marxa les seves polítiques reaccionàries i misògines.

El partit d’Abascal a Saragossa, va posar com a condició aquest finançament directe a Red Madre per a donar suport al primer pressupost de PP i C’s 2020, i es va reiterar de la mateixa al març d’aquest mateix any, després que l’equip de govern rebutgés els oferiments del PSOE.

D’aquesta manera, l’extrema dreta ha aconseguit que Red Madre obtingués per conveni, és a dir, per decisió directa de l’ajuntament i sense haver d’optar a un concurs públic, un import de 30.000 euros de diners públics per a muntar i gestionar l’Oficina d’Atenció a la Dona Embarassada a la ciutat. Des d’aquesta, situada a la Casa de la Dona, deriven a l’entitat antiavortista a les dones que passen per les seves dependències.

Red Madre és una de les entitats antiavortistes més grans del país i compte entre les seves files amb destacats exdirigentes i càrrecs públics del PP com Alberto Ruiz Gallardón, el qual va tractar de tornar a restringir el dret a l’avortament, però va ser parat pel moviment feminista que va prendre els carrers.

Aquesta organització ha aconseguit finançament públic per a muntar programes similars en altres ciutats on les administracions públiques compten amb equips de govern semblants (PP+C’s amb suport extern de Vox), com els 104.413 euros que li ha assignat la Junta d’Andalusia. També a Múrcia se’ls va atorgar una subvenció de 3.335 euros mesos abans de la moció de censura, i a Còrdova es va elevar l’aportació que ja se’ls feia a 12.000 euros.

A Saragossa aquesta transferència directa de fons públics a les mans de Red Madre, es va donar alhora que una retallada històrica en el pressupost públic assignat als programes de l’àrea de Dona que va deixar en mínims els recursos públics destinats a aquest efecte. La condició imposada per VOX va ser formalitzada pel regidor d’Acció Social i Família, Ángel Lorén del Partit Popular, qui fa uns mesos va fer el propi amb un altre conveni de 50.000 euros amb l’ONG per a la qual treballen la seva germana i el seu cunyat, Famílias Unidas, del mateix tall ideològic.

Red Madre porta tres caps de setmana instal·lant-se al Parc Gran-José Antonio Labordeta de la capital aragonesa, amb una ‘food truck’ en la qual les dones que l’atenen, prèviament seleccionades per l’entitat antiavortista “venen creps”. Aquesta activitat a Saragossa està emmarcada en un programa empresarial i òbviament propagandístic que pretenen començar a desplegar per altres ciutats de l’estat.

Des d’Esquerra Diari i Pa i Roses volem denunciar aquestes pràctiques del capitalisme patriarcal. És una labor del feminisme socialista lluitar contra el transvasament de diners públics a mans privades, que es tradueix en retallades en els serveis públics de tots i totes perquè quatre rics es facin encara més rics, i perquè les parts més reaccionàries de la societat com l’Església tornin a ficar mà en la vida, la sexualitat i els cossos de les dones.

Confiar passivament que l’esquerra del mal menor que es revela impotent per a parar i molt menys combatre a l’extrema dreta, pugui fer alguna cosa contra l’avanç que estem veient no pot suposar una alternativa. De fet, formen part del govern amb el PSOE que protegeix els mítings de VOX i fins i tot Falange, mentre mana a la policia nacional a identificar dones en el 8M o a reprimir a Vallecas. O del mateix que no ha revertit la privatització de la sanitat, ni derogat les reformes laborals, la Llei Mordassa o la d’Estrangeria, que no ha acabat amb els desnonaments ni ha regulat el lloguer... sense que res de tot això suposi creuar cap mena de línia vermella per a sortir d’això.

És necessari construir un moviment feminista de classe, anticapitalista i revolucionari que de veritat es proposi posar en escac les regles del joc. Des de Pa i Roses ens proposem trencar el tauler.

Si vols saber més, participa amb nosaltres i amb els companys de Contracorrent i Xarxa de Precarixs en la trobada estatal el pròxim 9 de maig. Suma’t!


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones