×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Vaga de Correos: "per la organització de tots els sectors contra la precarietat"

Els treballadors i treballadores de Correos de la provincia de Barcelona se sumen a la lluita contra la precarietat i la càrrega de treball que pateixen, amb una vaga de tres dies en la que criden a la organització de tots els sectors.

Joe Molina

dimecres 2 de juny de 2021
Facebook Twitter

Aquest dimecres els treballadors i treballadores de Correos de la provincia de Barcelona han començat una vaga de tres dies per tal de denunciar a seva situació laboral i l’exigència d’acabar amb la precarietat que venen patint des de fa temps.

Des de CGT, sindicat que convoca a la vaga, i la CNT i Sipcte, que donen suport, denuncien que Correos està augmentant la càrrega de treball de la plantilla, profunditzant cada vegada més en la precarietat laboral. Per altra banda, assenyalen també que estan augmentant la pressió i els expedients disciplinaris cap a tots els treballadors i treballadores que venen denunciant aquesta situació laboral en el dia a dia.

En aquest sentit, Albert Marín, delegat de CGT Correos a la provincia de Barcelona denuncia també "la manca de contractació que, ni tan sols, cobreix les vacances estructurals que hi hauria d’haver a les oficines i als centres de repartiment". I recordava que aquesta situació és general i "afecta a tota la zona de Catalunya i en altres provincies de la resta de l’Estat espanyol". Un exemple d’això és la vaga que ja porta més de dos mesos dels treballadors i treballadores a la zona de Sabadell.

Et pot interessar: 37 dies a vaga en Correos: la direcció segueix sense donar resposta

Per altra banda, desvetllava també que mentre els treballadors i treballadores "tenen que gestionar la precarietat que imposa Correos, l’empresa rep subvencions i anuncia plans milionaris, escatima i minva les plantilles de forma que menys treballadors s’han de fer càrrec de la sobrecàrrega de treball".

A més, segons indiquen els sindicats, la intenció de l’actual direcció de Correos és impulsar també un procés de desmantellament amb la finalitat de privatitzar el servei postal.

En aquest sentit, David Vicente, secretari d’Acció Social de CGT Correos, denunciava les ordres que reben de que "si ha de quedar quelcom sense repartir, que no sigui paqueteria de grans multinacionals com pot ser Amazon".

Tot això, a més, en una empresa pública en la que la principal resposabilitat recau en el "Govern més progressista de la història" del PSOE i Unidas Podemos.

No obstant, en allò en el que feia més recalcament el propi Vicente, és en "la unitat de treballadors i treballadores de Correos per fer front a la precarietat". Però, assenyalant també que en la actual crisi hi ha un gran número de sectors que estan en la mateixa situació de precarietat i feia una crida "a la organització de tots els sectors per lluitar contra la precarietat".

Sens dubte, la situació que ha provocat la pandèmia i la gestió dels governs, tant el central com els autonòmics i municipals, rescatant sobretot a les empreses, farà que la crisi recaigui sobre les espatlles de la classe treballadora i el poble pobre, passant de la mesura estrella que van ser els ERTO a milers d’EROs, acomiadaments massius i reducció de les condicions laborals i augment de la precarietat, tal i com ja està passant en sectos com el de Correos entre d’altres.

És degut a això que només mitjançant la mobilització i la coordinació de tots els treballadors que estan enfrontant aquests processos d’acomiadaments i degradació de les seves condicions laborals que podrem frenar la voracitat de la gran patronal, tal i com indiquen des del sector de Correos.


Facebook Twitter

Joe Molina

Trabajador despedido de Panrico, Barcelona | @joemolina57

El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó