Món obrer Estat espanyol

VAGA TEATRES

Vaga durant cap d’any en els teatres de Barcelona del Grup Balaña

La secció de Teatres del Sindicat d'Espectacles de la CGT, en els teatres del Grup Balaña, ha convocat dues jornades de vaga: dimarts 31 de desembre i dimecres 1 de gener.

dilluns 30 de desembre de 2019| edició del dia

Així ho ha anunciat la Secció Sindical de CGT BalañA Teatres en un comunicat, amb l’objectiu de reclamar contra les condicions de precarietat laboral, "CGT exigim posar fi a la precarietat i complir amb el Conveni laboral vigent!".

La vaga està convocada pel personal de taquilla, de sala i de bar i afecta principalment als teatres Coliseum, Tívoli, Borràs i Capitol. Els treballadors i treballadores reclamen acabar amb: Possibles contractes laborals en frau de llei per fer-se com a fixos discontinus i no com a fixos. No reconeixement dels salaris mínims i condicions de treball segons el Conveni de locals d’espectacles públics de Catalunya.

Aquestes irregularitats es basen en el fet que l’empresa no respecta el Conveni de Sales de l’Espectacle de Catalunya, que la patronal intenta trencar després de quatre anys de negociació..

També denuncien que "L’empresa trenca les negociacions i a més ha anunciat la contractació de personal per a substituir els vaguistes, fet denunciat davant la Inspecció de Treball".

De tota manera, durant el dia d’avui dilluns, hi haurà una mediació del Departament de Treball amb la CGT i l’empresa per a intentar arribar a un acord.
temes relacionats

Frau laboral   /    Precarietat laboral   /    Vaga   /    Món obrer Estat espanyol   /    CGT Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar